ARHIVA B365

POLEMICA Nicuşor Dan-Predoiu: „Nu mai avem ce discuta. Firea mănâncă acum floricelele lui Ponta”

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi dimineaţă, într-un interviu la RFI, că nu se pune problema unui tandem cu Gabriela Firea, aşa cum susţine candidatul PNL, Cătălin Predoiu, fiind vorba de „o acuzaţie total nefondată”. Liderul USB mai spune că joi va fi publicat un sondaj care va arăta cine e cel mai bine clasat candidat al dreptei la alegerile din Capitală.

Nicuşor Dan povesteşte cum a apărut polemica privind sondajul dreptei: „Domnul Predoiu a propus un sondaj şi a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi între noi în acest sondaj să îl susţină pe celălalt. Noi am spus că asta înseamnă o alianţă, ceea ce publicul nostru în mod vădit nu doreşte.

În schimb, există un public anti-PSD, care doreşte să voteze în cunoştinţă de cauză pe acel candidat care stă mai bine, care are cele mai mari şanse să bată PSD-ul şi pentru asta suntem de acord să facem sondajul, adică o casă internaţională de sondaje, supravegheată şi de USB şi de PNL, să facă un sondaj care să spună bucureştenilor cine are cele mai mari şanse să o bată pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu această variantă, în absenţa promisiunii de retragere. Noi atunci continuăm să facem sondajul acesta, o să-l facem azi şi mâine, o să-l publicăm joi şi invităm să supravegheze, să trimită un auditor, să vadă că sondajul este în regulă„.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul USB cere retragerea lui Cătălin Predoiu din cursa electorală: „Noi cerem retragerea domnului Predoiu de când a intrat în competiţia asta electorală, o cerem susţinând că nu are nici o şansă. Sunt două publicuri: unul anti-sistem, care vine către mine (…) şi altul care ar vrea orice în afară de PSD. Acest prim public anti-PSD şi PNL nu o să voteze niciodată candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o să aibă niciodată suficiente voturi ca să bată PSD-ul”.

Cătălin Predoiu l-a acuzat pe Nicuşor Dan că deschide calea unui tandem cu Gabriela Firea.

Liderul USB respinge acuzaţia: „Este o acuzaţie total nefondată, am spus-o de mai multe ori, am spus-o în faţa a sute de mii de oameni, că n-o să facem nici o alianţă cu PSD, PSD este cel mai corupt partid din România, are un preşedinte condamnat penal, a încercat de mai multe ori să agreseze, să diminueze puterea forţei judiciare din România, tocmai ca să-şi scape mulţi urmăriţi penali. Deci nu se pune problema unei alianţe a noastre cu PSD-ul, nu se pune problema”.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  De partea cealaltă, candidatul PNL, Cătălin Predoiu, spune că nu mai are ce discuta cu Nicuşor Dan.

„Ce ştiu eu: domnul Dan a cochetat mai mult cu PNL. Prima întâlnire a fost cu domnul Orban. Dânsul ştia ce face. La ceva vreme, domnul Nazare mi-a spus că e intenţia domnului Dan de a sta de vorbă cu mine. Ne-am întâlnit în Modrogan, în 22. Nu s-a discutat de alegeri. Dar i-am spus: dacă tot eşti aici, să-ţi spun ce vreau, să aduc tineri în politică, să fac un centru de excelenţă, să fac o construcţie pe termen lung la filiala Bucureşti.

Legat de alegeri i-am zis că am văzut declaraţia doamnei Firea. Că îi oferă un post de viceprimar. I-am zis să nu se dea la nimeni, să stea până în ultima săptămână. Nu ştiam atunci că vorbesc în dodii pentru Nicuşor Dan: el nu era nici de stânga, nici de dreapta . Apoi, au fost întâlnirile în marja candidaturii. A fost, în cele din urmă, întâlnirea de ieri. De a face un sondaj. Eu nu am fost acolo. În acest moment, orice discuţie legată de case de sondare nu-şi mai au rostul. Până la ora 21.00 a avut o ofertă. A tratat-o cu refuz. Acum, singura preocupare a mea este doamna Firea şi temele de campanie. Asta e preocupare mea. Nu mai am nimic de discutat despre case sau căsuţe. Preocuparea mea e să le spun bucureştenilor că îi paşte un pericol. Sunt oameni care ar putea face trafic de influenţă, afaceri cu terenuri etc.”, a spus Predoiu, la Adevarul Live.

 Predoiu a mai relatat că ultima întâlnire cu Nicuşor Dan a fost la TVR: „Am stat la o ţigară, am vorbit ce mai facem. Am plecat de acolo cu gândul că vom avea un răspuns. Am văzut destule campanii şi sondaje. Cât de mult se pupă sondajele şi exit-poll-urile de seara cu rezultatele finale. Domnul Dan poate acum să se sondeze cât vrea.”

„Eu am cheltuit 35.000 de euro. Comparaţi cu cele câteva sute de mii de ero cheltuiţi de contracandidaţi. Nicuşor Dan a fost transparent. A arătat de unde are banii. Dar, în schimb, la doamna Firea, nu se spune nimic. La mine, oamenii au venit la partid şi au donat ani. Fiecare cât a putut. PNL-ul este cel care răspunde acum comandamentelor străzii. Alţii, răspund imonbilarilor din Bucureşti. Îi uneşte pe Firea şi Dan strategia de a face lecţia de morală PNL-ului. Cred că doamna Firea mănâncă acum floricelele lui Ponta. Stă acum şi mănâncă floricelele urmărind campania. Mie nu mi-a dat nimeni niciun ban. Vin cu venituri proprii. În campanie eu nu am nicio obligaţie faţă de vreun dezvoltator imobiliar”, a conchis liberalul. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button