Pofta vine furând. Patru tineri i-au furat mâncarea unui livrator din București. Poliția i-a prins și i-a reținut pentru 24 de ore

04 oct. 2022
442 Afișari
Pofta vine furând. Patru tineri i-au furat mâncarea unui livrator din București. Poliția i-a prins și i-a reținut pentru 24 de ore
Pofta vine furând. Patru tineri i-au furat mâncarea unui livrator din București. Poliția i-a prins și i-a reținut pentru 24 de ore / Sursă foto: Unsplash

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat astăzi, 4 octombrie 2022, că patru tineri sunt anchetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Aceștia au probleme după ce au furat mâncarea unui livrator.

Patru tineri i-au furat mâncarea unui livrator din București.

Cei patru tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, au fost reținuți de către agenții Poliției Capitalei. Aceștia sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii următoarelor infracțiuni:

  • Tâlhărie calificată,
  • Complicitate la furt calificat.

Cercetările în această cauză au fost începute în data de 29 septembrie. În această dată, polițiștii Secției 16 au fost sesizați, printr-un apel la 112, de către victima, curier al unei firme de livrări de mâncare, că a fost tâlhărit.

În jurul orei 01:00, aflat pe o strada a Sectorului 4 bărbatul a fost atacat de două persoane necunoscute care au pulverizat asupra acestuia spray iritant lacrimogen. Ulterior, atacatorii au furat de la livrator mai multe pachete de mâncare.

Polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore

În urma cercetărilor ce au fost efectuate în cauză, polițiștii au identificat atacatorii. Aceștia erau doi tineri, de 18 și 21 de ani. Probele administrate în cauză au arătat că în urma unei înțelegeri anterioare, imediat după comiterea faptei, bunurile au fost împărțite. Atacatorii au împărțit bunurile cu alți doi tineri, de 19 și 20 de ani.

Cei patru tineri, bănuiți de comiterea faptei, au fost conduși la audieri. Ulterior aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală.

La acest moment, cercetările în cauză sunt continuate de către Secția 16 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Autoritățile au făcut precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal. Aceasta are scopul de a crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Cookies