BAZAR

Poetul Mihai Eminescu, omagiat duminică în Cimitirul Bellu din Capitală

Duminică se împlinesc 125 de ani de la moartea marelui poet român Mihai Eminescu. El este comemorat în Cimitirul Bellu din Capitală şi deja românii au început să aprindă lumânări la mormântul lui.

Marele poet va fi comemorat şi la Catedrala Patriarhală, tot duminică, potrivit România TV. Evenimentele legate de comemorarea poetului au început să aibă loc încă de la ora 8:00 dimineaţa, la Cimitirul Bellu, când un grup de scriitori şi academicieni a venit să asiste la slujba specială pentru iertarea păcatelor, oficiată de un sobor de preoţi.

Cei veniţi la comemorare au adus flori şi coroane de flori şi au ţinut scurte cuvântări despre viaţa şi opera marelui poet. A urmat slujba de pomenire la mormântul poetului. Aleea Scriitorilor devenise neîncăpătoare pentru toţi cei care au venit să îi aducă omagiu. Scriitorii şi academicienii au recitat, de asemenea, câteva din poeziile lui Mihai Eminescu, informează romaniatv.net. 

Cu ocazia acestui eveniment, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni în parteneriat cu fundaţiile Alistar şi Dignitas organizează mai multe manifestări omagiale.

Acestea cuprind o slujbă de pomenire la mormântul poetului din Cimitirul Bellu, depuneri de coroane de flori la monumentul din faţa Ateneului Român, cu participarea Fanfarei Armatei, urmate de un moment omagial la Ateneu, informează Agerpres. Totodată, va fi prezentat albumul ‘Eminescu -125 de ani de nemurire’ de Victor Crăciun şi Cristiana Crăciun şi se va decerna Medalia Jubiliară.

În acelaşi cadru comemorativ, tot duminică, în Rotonda Muzeului Naţional al Literaturii Române, istoricul literar Nicolae Georgescu va susţine conferinţa ‘Noutăţi din ediţia princeps Eminescu’.

De asemenea, o sesiune solemnă dedicată comemorării lui Mihai Eminescu se va desfăşura luni, în Aula Academiei Române.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button