Podul Victoriei din București nu mai este sigur. Construcția riscă să se surpe

20 feb. 2022
12966 Afișari
Podul Victoriei din București nu mai este sigur. Construcția riscă să se surpe
Podul Victoriei din București nu mai este sigur. Construcția riscă să se surpe. Sursă imagine: Wikipedia

Șoseaua de la Podul Victoriei din București riscă să se prăbușească. Cuva de apă de sub râul Dâmbovița este afectată de infiltrații. O comisie formată din reprezentanți de la Apele Române și Apa Nova a făcut o cerere către Prefectura Capitalei, ca situația să fie declarată una de urgență.

Podul Victoriei din București nu mai este sigur

De peste trei decenii nu s-au mai făcut lucrări la Podul Victoriei, aflat la doi pași de Curtea de Apel București, iar construcția riscă să se surpe. Recunosc, trec zilnic prin zonă, iar situația este una alarmantă.

Bucureștenii declară că nu este singura trecere peste Dâmbovița pe care nu se mai simt în siguranță. O doamnă care locuiește în Capitală nu crede că s-au făcut renovări la pod din momentul în care acesta a fost construit. De asemenea, declară că nimic nu este sigur în București.

Un alt tânăr din Capitală declară că situația este periculoasă și deplorabilă pentru că nu s-a făcut nimic vreme de 30 de ani, potrivit digi24.ro.

A fost descoperită o fisură la baza râului Dâmbovița

În luna decembrie s-a descoperit un vârtej pe suprafața râului Dâmbovița. Reprezentanții Apelor Române au golit zona de apă și au îndepărtat mâlul. Astfel, s-a descoperit o fisură la baza Dâmboviței, dar și infiltrații accentuate la caseta de sub râu.

Aceste probleme descoperite reprezentau un pericol imens de surpare a malurilor râului, dar și a trotuarului și carosabilului de pe Splaiul Independenței și Podul Victoriei.

Sun necesare lucrări suplimentare pentru evaluarea sistemului de drenaj. Până atunci, vor exista restricții de trafic în zona respectivă, iar nivelurile în biefurile de pe râul Dâmbovița în aval de Grozăvești vor fi scăzute pentru zona Operetă-Piața Unirii.

Prefectul Capitalei a cerut un nou plan de măsuri

În luna ianuarie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât să creeze o comisie mixtă care să analizeze zona problematică. Pe 18 februarie 2022, această comisie constituită la cererea CMBSU, urma să decidă când vor începe lucrările, în regim de urgență. Cu toate acestea, prefectul Capitalei a amânat întrunirea.

Vineri, 18 februarie, prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a cerut un plan de măsuri suplimentare, iar ședința va avea loc după ce noul plan va fi analizat, potrivit informațiilor transmise de Prefectura Municipiului București.

Luni urmează să fie stabilit noul plan de măsuri de către comisia creată de CMBSU.

Cookies