Podul Tineretului din București va fi reabilitat și închis temporar. TCMB: Lucrările vor începe luni, 29 mai

28 mai 2023
586 Afișari
Podul Tineretului din București va fi reabilitat și închis temporar. TCMB: Lucrările vor începe luni, 29 mai
Podul Tineretului din București va fi reabilitat și închis temporar. TCMB: Lucrările vor începe luni, 29 mai. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan (Wikipedia - Mihai Petre)

Trustul de Clădiri Metropolitane București a anunțat că accesul pe Podul Tineretului din parcul cu același nume va fi închis temporar. Se vor începe lucrări de reabilitare a construcției.

Podul Tineretului va fi reabilitat începând de luni

Podul Tineretului va fi închis începând de luni, 29 mai, unde vor fi începute lucrările de reabilitare a construcției. Din acest motiv, Trustul de Clădiri Metropolitane București a anunțat, pe Facebook, că pietonii nu vor mai putea circula pe pod și nici pe aleile de sub acesta în vederea desfășurării în siguranță a lucrărilor.

Lucrările de reabilitare vor avea o durată de aproximativ un an:

Echipa noastră depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul cât mai rapid și pentru a minimiza disconfortul creat de închiderea temporară a podului. Vă rugăm să urmați semnalizările și să alegeți rutele alternative, atât pentru siguranța dumneavoastră căt și pentru desfășurarea lucrărilor.

Nicușor Dan a transmis, în septembrie 2022, că valoarea lucrăilor este de 5,8 milioane lei. În cadrul acestui proiect de reabilitare, se vor face mai multe lucrări:

În cadrul lucrărilor de reparații capitale se vor reface grinzile de susținere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolațiile, se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafața carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă și reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor etc., a anunțat edilul.

Podul Calicilor va fi refăcut, promite primarul, după ce PMB a semnat un protocol cu Apele Române

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis în urmă cu o lună că a fost semnat un protocol cu Apele Române pentru începerea lucrărilor la Podul Calicilor. Edilul speră că va obține cât mai repede avizele necesare pentru parcurgerea tuturor pașilor tehnici pentru a se lansa achiziția privind execuția, spunea el în aprilie:

În acest sens, am semnat deja un protocol cu Apele Române și sperăm să obținem cât mai curând avizele care mai sunt necesare pentru parcurgerea tuturor pașilor tehnici, astfel încât să putem lansa achiziția privind execuția. Refacerea Podului Calicilor face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru centrul Capitalei și va include și reamenajarea spațiile pietonale din jurul Curții de Apel.

Primarul general al Capitalei spunea, în septembrie 2022, că Râul Dâmbovița reprezintă o oportunitate pentru a face orașul mai atractiv, atât pentru locuitori, cât și pentru turiști.

Tot anul trecut, Nicușor Dan a semnat certificatul de urbanism pentru o parte din proiectul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Acesta a fost inițiat în urmă cu 15 ani. Astfel, vor putea fi amenajate zone pietonale pe cele două maluri ale apei.

Din acest proiect, a anunțat primarul, face parte și Podul Calicilor.

Am toate motivele să sper că în următoarele trei luni vom putea lansa achiziția pentru execuția acestor lucrări.

Sunt avute în vedere proiecte de înverzire a malurilor Dâmboviței, prin crearea unui traseu de promenadă urbană și pentru biciclete între Lacul Morii și Parcul Natural Văcărești, dar și înființarea unor zone dedicate activităților culturale, sportive și comerciale, a declarat Nicușor Dan.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies