Podul Prieteniei, dintre Giurgiu și Ruse, e de azi în reparații pe partea bulgară. Sunt restricții de circulație pe prima bandă până vineri

04 iun. 2024
10450 afișări
Podul Prieteniei, dintre Giurgiu și Ruse, e de azi în reparații pe partea bulgară. Sunt restricții de circulație pe prima bandă până vineri
Podul Prieteniei, dintre Giurgiu și Ruse, e de azi în reparații pe partea bulgară. Sunt restricții de circulație pe prima bandă până vineri | Sursa foto: UNTRR - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - Facebook

Circulația pe Podul Prieteniei, care face trecerea dintre Giurgiu și Ruse (Bulgaria), a fost închisă azi pe o singură bandă, iar circulația va fi restricționată până vineri, pe data de 7 iunie. Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu a transmis că se fac lucrări de reparații pe partea bulgară a podului, iar camioanele așteaptă 150 de minute la ieșirea din România.

Cât așteaptă șoferii să treacă granița dintre România și Bulgaria

Lucrările de reparații pe partea bulgară a Podului Prieteniei se fac pe timpul zilei, iar circulația în zonă se desfășoară pe o singură bandă până pe 7 iunie, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții ITPF Giurgiu, scrie Agerpres.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a fost informat prin Centrul Comun de Contact Româno-Bulgar cu privire la faptul că în perioada 4-7 iunie 2024 se efectuează, pe partea bulgară, lucrări de reparații la podul dintre Ruse și Giurgiu. Activitățile de reparații se efectuează pe timpul zilei, circulația în zonă desfășurându-se pe o bandă, prin intermediul indicatoarelor rutiere și de semnalizare.

Totodată, ITPF Giurgiu a mai precizat că a luat „toate măsurile” astfel încât să fie „asigurat un trafic fluent prin punctul de trecere”. Conducătorilor auto ale mijloacelor de transport li se recomandă să utilizeze și celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria.

Potrivit Poliției de Frontieră, camioanele care ies din țară, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu, așteaptă 150 de minute la controlul de frontieră, iar cele care intră în țară, aproape o oră.

Pentru autoturisme timpul de așteptare este de 20 de minute atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din România.

Punct trecere frontieră Giurgiu | Sursa foto: captură ecran Poliția de Frontieră
Punct trecere frontieră Giurgiu | Sursa foto: captură ecran Poliția de Frontieră

O linie de feribot, între Ruse și Giurgiu, din iulie

Pe Podul Prieteniei se fac lucrări pe un tronson de 1,1 kilometri, unde se vor înlocui placa podului, pavajul asfaltic și toate elementele metalice legate de banda de circulație, potrivit Radio România Actualități.

Lucrările se ridică la aproximativ 22 de milioane de euro.

Conducătorii auto vor putea traversa Dunărea cu o linie de feribot între Ruse și Giurgiu, care ar urma să se deschidă din luna iulie.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies