ȘTIRI

Podul Mihai Bravu va fi lărgit. Noi benzi de circulație și pasarele pentru pietoni și bicicliști

Podul Mihai Bravu din Capitală va fi supralărgit și consolidat. Structura amplasată peste râul Dâmbovița, la intersecția dintre Șos. Mihai Bravu și Splaiul Unirii, a fost construită în 1987 și nu a suferit niciodată reparații majore.

Primăria Capitalei vrea acum să consolideze podul, dar și să îl supralărgească. Potrivit unui proiect de hotărâre al municipalității adoptat vineri de CGMB, circulația rutieră pe pod va fi extinsă, de la trei benzi pe sens la patru benzi pe sens. De asemenea, trotuarele existente vor fi desființate, iar circulația pietonilor va fi mutată de pe pod pe două pasarele independente, paralele cu podul. Tot pe aceste pasarele vor fi amenajate și zone destinate circulației cicliștilor.

Valorea estimată a investiției este de 24 .102.450 lei (aprox. 5,4 milioane euro), din care 20,2 milioane lei (4,5 milioane euro) pentru lucrările propriu-zise de construcție și montaj. Banii pentru realizarea lucrării provin de la bugetul local.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Modernizare și consolidare pod Mihai Bravu” a fost adoptat de Consiliul General al Municipiului Buurești în ședința de îndată a CGMB, vineri.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button