Refacerea Podului Mare din Parcul Cișmigiu poate începe. Consiliul General a dat undă verde lucrărilor de reparații la podul care se află într-o stare avansată de degradare.
Podul mare din Parcul Cișmigiu intră în reparații capitale, dacă ce propunerea lui Nicușor Dan a fost aprobată de Consiliul General. Proiectul reabilitării podului, care are bucăți prăbușite din balustradă, a intrat pe ordinea de zi a CGMB, și a fost adoptat în ședința de vineri, 29 octombrie. Primarul general a anunțat într-o conferință de presă că lucrările vor începe în curând.
„Pe subiectul parcuri avem un proiect de hotărâre privind Parcul Cişmigiu. Este vorba despre Podul Mare, care este deteriorat, după cum ştiţi. Îl transferăm de la ALPAB la Direcţia Investiţii din Primărie. Refacerea podului costă 3 milioane de lei, bani pe care îi avem, lucrările vor începe foarte curând.
Am promis că peste 2 ani vom avea parcuri aşa cum merită ele să fie. Am avut în acest an, după cum ştiţi, o situaţie financiară dificilă.”, a declarat primarul Nicușor Dan.
Proiectul a fost adoptat cu 49 de voturi pentru și 1 împotrivă.
Nicușor Dan a fost, vineri, de acord cu propunerea unui consilier general de a fi organizate concursuri de arhitectură pentru reabilitarea parcurilor aflate în administrarea ALPAB.
Consilierului general USR PLUS Ana Ciceală a solicitat ca pentru reabilitarea de calitate a parcurilor momument istoric din București să se organizeze un concurs de proiecte prin UAR București. ”Sunt perfect de acord, doar că la obiectivul Pod mare Cismigiu este o urgență”, a reacționat Nicușor Dan.
O bucată serioasă de beton s-a desprins din pod, fiind abandonată pe pământ, la câțiva pași de lac, a remarcat presa la începutul lunii octombrie.
Zona reprezintă un adevărat pericol pentru trecători, mai ales că noaptea locul nu este luminat. Bucata lipsă din pod a fost delimitată, o vreme, de o sfoară de care atârna o hârtie scrisă cu un marker verde: „Atenție! Pericol de accidentare”, apoi aceasta a dispărut.
Reprezentanții Primăriei București au transmis, la începutul lunii octombrie, că pentru „Podul Mare” a fost emisă autorizația de construire, urmând ca, imediat ce bugetul o va permite, să fie demarate lucrările. 2019 este anul când s-a propus ultima dată consolidarea acestui pod, la costuri de 3 milioane de lei și cu o durată de finalizare a lucrărilor estimată la opt luni. Doar că propunerea a rămas pe hârtie, o parte a podului fiind acum prăbușit.