Podul Ciurel, pus în siguranță auto, are în sfârșit parapet despărțitor. Lucrări finalizate la trei luni de când o mașină a plonjat în râul Dâmbovița

26 mart. 2022
2700 Afișari
Podul Ciurel, pus în siguranță auto, are în sfârșit parapet despărțitor. Lucrări finalizate la trei luni de când o mașină a plonjat în râul Dâmbovița

Administratia Strazilor Bucureşti a reușit să finalizeze lucrările de punere în siguranţă a zonei aferente Podului Ciurel. În urmă cu trei luni, pe 12 decembrie anul trecut, o mașină plonja în Dâmbovița în lipsei oricărui parapet asigurator care să o blocheze pe carosabil. Șoferul nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Administrația Străzilor București (ASB) a anunțat, vineri, 25 martie, că a efectuat , pe parcursul ultimelor săptămâni, mai multe tipuri de lucrări, pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă a traficului rutier şi pietonal din zona Podului Ciurel.

Lucrările au constat în:

-Turnarea unei grinzi de beton pentru fixarea noilor sisteme de protecţie;

– Montarea a 2 tipuri de parapete (peste 150 ml), în conformitate cu normativele în vigoare pentru sistemele de protecţie pentru siguranţa circulaţiei, astfel: 58 ml de parapet pietonal zincat pentru pod, conform standard romanesc STAS 1948 – 2 şi 98 ml de parapet metalic rutier şi pietonal tip H4bW3;

– Semnalizarea glisierei duble flexibile cu elemente cu catadioptric;

– Montarea unui sistem reflectorizant cu lumină dinamică şi alimentare solară la începutul parapetului tip H4bW3, sens Crângaşi – Virtuţii;

-Montarea a 3 panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase, Tip A6B.

Administraţia Străzilor și-a cerut scuze șoferilor pentru disconfortul creat pe perioada derulării lucrărilor.

Tragedia de pe Podul Ciurel

În urmă cu trei luni, în decembrie, un bărbat de 35 de ani murea după ce autoturismul în care se afla a plonjat în râul Dâmboviţa, de pe Podul Ciurel din București.

Brigada Rutieră transmitea că, în jurul orei 10:35, a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona Podului Ciurel.

„Din primele date, conducătorul unui autovehicul, care se deplasa pe Șos. Virtuții, a părăsit partea carosabilă și a plonjat cu autovehiculul în râul Dambovița.

Din autovehicul a fost extrasă o persoană în stare de inconstiență.

A fost restricționat traficul rutier pe Șos. Virtuții de la Bd. Constructorilor până la intersecția cu Spl. Independentei pe sensul către Bd. Iuliu Maniu.

Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.”, era anunțul făcut de Brigada Rutieră, în care nu era precizată starea drumului și a lipsei de siguranță a parapetului despărțitor.

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies