Primarul General al Capitalei a anunțat că va fi refăcut Podul Calicilor din București. Municipalitatea a obținut toate avizele și a finalizat proiectul tehnic, după mai bine de 10 ani de „discuții și tergiversări”, spune Nicușor Dan.
Nicușor Dan a anunțat sâmbătă, 10 februarie 2024, că Primăria Capitalei a reușit să obțină toate avizele necesare și să finalizeze proiectul tehnic pentru refacerea Podului Calicilor:
După mai bine de 10 de ani de discuții si tergiversări, am reusit să obținem toate avizele și să finalizăm proiectul tehnic pentru refacerea celebrului Pod al Calicilor, a transmis primarul general al Capitalei într-o postare pe Facebook.
În curând, municipalitatea o să lanseze procedura de achiziție pentru executarea lucrărilor.
Noul pod pietonal va face legătura între străzile Șelari și Sfinții Apostoli. Celebrul Pod al Calicilor va avea o suprafață de peste 700 mp și o structură metalică cu elemente din lemn de stejar.
În aprilie 2023, Nicușor Dan anunța că Primăria Capitalei a semnat un protocol cu Apele Române pentru demararea lucrărilor.
La acea dată, primarul Capitalei spunea că speră să obțină cât mai rapid avizele necesare pentru parcurgerea tuturor pașilor tehnici pentru a se putea lansa achiziția privind execuția:
În acest sens, am semnat deja un protocol cu Apele Române și sperăm să obținem cât mai curând avizele care mai sunt necesare pentru parcurgerea tuturor pașilor tehnici, astfel încât să putem lansa achiziția privind execuția. Refacerea Podului Calicilor face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru centrul Capitalei și va include și reamenajarea spațiile pietonale din jurul Curții de Apel.
Amintim că, în 2022, primarul general a semnat certificatul de urbanism pentru o parte din proiectul Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) care a fost inițiat în urmă cu 15 ani. Astfel, vor putea fi amenajate zone pietonale pe cele două maluri ale Dâmboviței.
Te-ar mai putea interesa și: VIDEO I Podul Calicilor sau Calea Rahovei, drumul negoțului din care s-a născut un cartier. Rahova, în imagini: trecutul pitoresc al unui mic sat înghițit de un mare oraș