Pod pietonal metalic mobil peste lacul Herăstrău. CÂT COSTĂ investiţia şi CÂND este GATA

de:
31 iul. 2019
2 Afișari
Pod pietonal metalic mobil peste lacul Herăstrău. CÂT COSTĂ investiţia şi CÂND este GATA

Proiectul vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiţii.

Finanţarea va fi din bugetul propriu al Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement. Valoarea totală (inclusiv TVA) este estimată la 2,2 milioane lei, dintre care lucrările de construcţii-montaj reprezintă 1,8 milioane lei. Pentru studiul de fezabilitate sunt prevăzuţi 143.000 lei. Conform indicatorilor tehnico-economici, este vorba despre un pod pietonal metalic mobil.

Potrivit referatului de aprobare, de-a lungul malurilor lacului Herăstrău există alei pietonale, iar trecerile peste lac sunt amenajate din loc în loc, acolo unde malurile se apropie unul de altul, aşa cum se întâmplă şi în dreptul podului CF, linia Bucureşti-Constanţa, ce traversează denivelat DN1 şi, mai apoi, lacul Herăstrău.

„Investiţia este propusă a se realiza în zona de nord a municipiului Bucureşti, pe diagonala verde albastră constituită de lacurile râului Colentina, respectiv pe lacul Herăstrău. În prezent, există amenajată o trecere provizorie din elemente metalice de inventar închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, care însă nu asigură posibilitatea deplasării ambarcaţiunilor pe sub podul CF. Tipurile de lucrări prevăzute a fi executate au fost stabilite din punct de vedere tehnic şi economic cu scopul menţinerii viabilităţii, dar şi pentru conservarea şi adaptarea structurii pietonale existente şi de siguranţă a circulaţiei la nivelul actual şi de perspectiva traficului atât pietonal, cât şi cel al ambarcaţiunilor de agrement din dotarea ALPAB”, prevede documentul, conform Agerpres. 

Cookies