Poate vine apa caldă în București. Trei CET-uri modernizate cu bani europeni

26 nov. 2020
35 Afișari
Poate vine apa caldă în București. Trei CET-uri modernizate cu bani europeni

CET Progresu, CET Vest și CET Sud vor fi modernizate cu bani europeni, circa 370 milioane de euro, a anunțat joi ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-o conferință de presă.

ELCEN a depus cererea de finanțare, iar după finalizarea lucrărilor CET-urile vor ajunge de la 50% la 97% eficiență energetică.

”Am discutat problema ELCEN, problema încălzirii municipiului București, problema rețelelor de termoficare. Vreau să vă zic că găsim soluții la nivelul Ministerului Economiei. Ieri am anunțat într-o conferință de presă iminenta ieșire din insolvență a companiei ELCEN deținută de Minister. Se va întâmpla acest lucru. Astăzi am discutat la Minister, ne-am uitat pe proiectele depuse pe Fondul de modernizare și ELCEN a depus 3 proiecte pentru modernizarea și creșterea randamentului centralelor Progresu, CET Vest și CET Sud. Vorbim de proiecte în valoare totală de 370 milioane de euro care vor fi finanțate prin Fondul de modernizare începând cu anul viitor. Vorbim de o creștere a eficienței energetice de la 50% spre 97% după modernizare. Vorbim inclusiv de o scădere a prețului la gigacalorie după modernizare. Vorbim de echilibrarea sistemului de încălzire a municipiului București, fiindcă în momentul de față pompăm din CET Sud ca să ajungem în nordul Bucureștiului”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În acest moment, Bucureștiul este deservit de patru CET-uri. Cel de-al patrulea, CET Titan, nu mai funcționează de fapt din 2015. Pe locul fostului CET Titan există planuri pentru construirea unui nou. Investiția se ridică la 58 de milioane de euro.

Cookies