Poate se poate! Metroul spre Otopeni, pas important: a fost semnat contractul pentru lotul 2 al Magistralei 6. Termenul de finalizare este de patru ani

02 mai 2023
380 afișări
Poate se poate! Metroul spre Otopeni, pas important: a fost semnat contractul pentru lotul 2 al Magistralei 6. Termenul de finalizare este de patru ani
Poate se poate! Metroul spre Otopeni, pas important: a fost semnat contractul pentru lotul 2 al Magistralei 6. Termenul de finalizare este de patru ani | Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Marți, 2 mai 2023, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de rezistență a lotului 2 din Magistrala 6. Aceasta va asigura transportul călătorilor până la Aeroportul Otopeni.

Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru Magistrala 6 a fost semnat

Marți, la ora 12:00, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la lotul doi al Magistralei 6. Noua linie de metrou va avea un total de 12 stații și va face legătura între București și Aeroportul Otopeni, transmite Antena 3 CNN.

Lotul doi al acestei magistrale de metrou va avea șase stații și se va întinde pe aproximativ opt kilometri. Licitația a fost câștigată de către asocierea Gulermak – Somet, iar aceasta are la dispoziție un termen de 48 de luni pentru realizarea lucrărilor. Termenul este împărțit după cum urmează:

  • 12 luni pentru proiectare,
  • 36 de luni pentru execuție (include structura stațiile și tunelurilor, fără finisaje și instalații).

Astfel că, în patru ani, lotul 2 al magistralei, Tokyo-Aeroportul Henri Coandă, ar trebui să fie gata. Iată care sunt cele 6 stații ale acestuia:

  • Washington,
  • Paris,
  • Bruxelles,
  • Otopeni,
  • Ion I.C. Brătianu,
  • Aeroport Otopeni.

Contractul ce a fost semnat astăzi are o valoare de 1,3 miliarde de lei.

Magistrala 6 se va întinde pe 14 kilometri

Magistrala 6 de metrou este realizată cu scopul de a face legătura între București și unul dintre cele mai tranzitate aeroporturi din România, Aeroportul Henri Coandă. Aceasta se va întinde pe o distanță de aproximativ 14 kilometri.

Prima stația a acestei noi magistrale va fi la 1 Mai, iar ultima la Aeroportul Otopeni.

Contractul pentru executarea lucrărilor în ceea ce privește primul lot al acestui important obiectiv de investiții a fost semnat în urmă cu 1 an. Cu toate astea, lucrările propriu zise nu a fost începute încă. Conform oficialilor, primele stații din lotul 1 ar trebui să se afle deja în șantier. Acestea sunt Expoziției și Pajura.

Cookies