Poarta de gabarit de la Pasajul Unirii a fost refăcută azi-noapte, după ce a fost distrusă ieri de șoferul unui TIR

09 sept. 2022
1056 afișări
Poarta de gabarit de la Pasajul Unirii a fost refăcută azi-noapte, după ce a fost distrusă ieri de șoferul unui TIR

Primarul Sectorului 4 a anunțat că poarta de gabarit de la intrarea în Pasajul Unirii a fost refăcută azi-noapte. Amintim că, ieri, șoferul unui TIR a forțat intrarea și a acroșat limitatorul de înălțime, iar traficul prin pasaj a fost blocat.

A fost refăcută poarta de gabarit de la Pasajul Unirii

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 a anunțat într-o postare pe Facebook că o echipă de constructori a lucrat joi noapte spre vineri pentru a reface poarta de gabarit de la intrarea în Pasajul Unirii, distrusă joi dimineață de șoferul unui TIR care nu a ținut cont de limita de înălțime și care a distrus-o.

„O echipă de constructori a lucrat până târziu în noapte pentru a reface poarta de gabarit de la Pasajul Unirii, distrusă ieri de un șofer care a intrat cu TIR-ul în ea”, transmite Daniel Băluță.

Astfel, traficul s-a reluat la primele ore ale dimineții, iar șoferii pot tranzita Pasajul Unirii, redeschis de câteva zile.

„La primele ore ale dimineții, traficul s-a reluat și pasajul poate fi tranzitat. O zi liniștită să avem!”, a conchis primarul Sectorului 4.

Limită de înălțime controversată

Șeful lucrărilor de reabilitare de la Pasajul Unirii, a declarat că înainte ca PS4 să închidă pasajul pentru lucrări, limita de înălțime era tot de 3,5 metri, doar că poarta era mai mare ca înălțime.

„Am modificat doar dimensiunea limitei de gabarit pentru că, înainte, vehiculele mari, TIR-urile, se blocau în interiorul pasajului și distrugeau plafonul. Restricția era tot de 3,5, dar limitatorul era mai înalt”, a declarat Mariu Coaje, șeful de proiect din Primăria Sectorului 4, care a relatat pentru B365.ro că în timpul lucrărilor de reabilitare au fost găsite urme de zgârieturi și părți distruse din plafon.

În doar câteva zile de la redeschiderea Pasajului Unirii, două autocare și un TIR au rămas înțepenite în poarta care restricționează accesul în pasaj. Lucrările de reabilitare au durat 2 luni și jumătate.

Cookies