ARHIVA B365

PNŢCD protestează împotriva numirii lui Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului

„Victor Ciorbea nu raspunde acestor exigente, fiind o persoana care a fost cercetata penal pentru devalizarea Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania (UGSR), dar fiind acuzat si de implicarea in una din cele mai mari escrocherii din Romania dupa 1990 – Fondul National de Investitii (FNI). Mai mult, comportamentul politic si public al lui Victor Ciorbea este unul reprobabil, acesta lansand numeroase atacuri
la adresa statului de drept in ultimii ani, mai precis, la adresa judecatorilor si procurorilor, Directiei Nationale Anticoruptie, serviciile speciale, dar si impotriva institutiilor europene si a reprezentantilor acestora.

Calitatea lui Victor Ciorbea de fost procuror comunist, angajat al unei institutii de represiune a statului comunist, inainte de 1990, il compromite pentru functia in care a fost desemnat. In aceasta calitate, Victor Ciorbea se face vinovat de grave abuzuri, de notorietate publica. Romania nu are nicio sansa sa-si recastige
credibilitatea si demnitatea in spatiul democratiei europene cu persoane acuzate de fapte de coruptie, venite din structurile represive ale statului comunist, cu pozitii vadite anti-europene, anti-democratice si impotriva statului de drept. Singura ratiune pentru care Victor Ciorbea a fost desemnat in aceast functie este faptul ca este o persoana santajabila cu trecutul sau, lipsit de profesionalism, la discretia retelelor de partid de tip infractional ale PSD.

Deasemenea, modul in care PSD l-a desemnat pe Victor Ciorbea pentru calitatea de membru al conducerii Agentiei pentru Supraveghere Fiscala (ASF), prin incalcarea reglementarilor legale, a scarbit opinia publica. Abuzul fiind urias si public, chiar PSD l-a retras pe Victor Ciorbea din respectiva functie.

Astfel de personaje sunt toxice pentru spatiul public romanesc, dar si pentru prestigiul Romaniei ca stat european. Institutia Avocatului Poporului, o institutie democratica prin excelenta, isi gaseste, in persoana lui Victor Ciorbea, cea mai rusinoasa si reprezentare de dupa 1990″, sustine PNTCD intr-un comunicat remis B365.ro. 

Victor Ciorbea a fost votat marţi ca Avocat al Poporului. Numirea a fost votată în Parlament, în absenţa aleşilor de la PNL, PDL şi PPDD. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button