PNL vrea ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin

de:
18 ian. 2016
0 Afișari
PNL vrea ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin

„Al doilea lucru pe care l-am decis, astăzi, este cel legat de alegerile locale în două tururi de scrutin. Cred că este cel mai important proces pentru comunitățile locale și e primul scrutin după manifestațiile cetățenești, de la finalul anului trecut. Una din revendicarile lor a fost revenirea la un proces electoral bazat pe două tururi de alegeri. Este o idee pe care am susținut-o fără rezerve. Din păcate, trebuie să mărturisesc și eu, și colegii mei că nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a o urni în Parlamentatul României.

Singura variantă realistă pentru a putea face această schimbare este adoptarea acestei prevederi printr-o OUG, motiv pentru care, în urma discuțiilor politice de astăzi, am ajuns la concluzia că trebuie să îi propunem premierului Cioloș să ia în considerare solicitările pe care societatea civilă le-a avut. Am încredere că prim-ministrul va rezista oricărei presiuni pe care o va face PSD ca această OUG să nu fie adoptată”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit realitatea.net.

Totodată, o altă rezoluție adoptată a fost cea care vizează 30% oameni noi pe liste la următoarele alegeri.

„Astăzi, în oferta noastră electorală, ne-am angajat ca cel puțin o treime din numărul candidaților propuși la alegerile locale să fie oameni noi, prin aceștia înțelegând persoane care nu au ocupat funcții administrative sau politice de prim-plan. Suntem chiar singurul partid care ia în serios acest lucru”, a punctat Gorghiu.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a vorbit și despre nevoia adoptării unui pachet legislativ care să stimuleze creșterea demografică.

Cookies