ARHIVA B365

PNL va vota cererile DNA de reţinere şi arestare a Doinei Tudor. Reacţia senatoarei

„Eu nu am niciun motiv să spun că e vinovată. Eu cred că este nevinovată, dar lucrul acesta trebuie să-l demonstreze în faţa Justiţiei. În consecinţă, vom vota la vedere cererea Justiţiei”, a declarat, luni, copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

Senatorul PNL Doina Tudor și-a studiat luni dosarul la Comisia juridică din Senat. Doina Tudor a fost întrebată de presă în legătură cu decizia politică a PNL de a vota în favoarea cererilor Justiției.

„Așa este, nu pot să-mi forțez colegii, vor judeca și vor vota cum cred ei de cuviință. Nu pot să forțez mâna nimănui. (…) Până una-alta susțin că nu sunt vinovată și am și toate documentele și argumentele posibile„, a arătat aceasta.

Ea a explicat că, în perioada în care DNA susține că ar fi luat mită pentru soțul său, nu se afla în țară.

Soțul meu părăsise domiciliul în 2013, în urma unor scandaluri interminabile, cum și-ar fi putut imagina cineva că aș fi putut să colaborez sau să merg la asemenea mârșăvii. Deci este indiscutabil. Eu nu eram în țară, pentru perioada aceea am documentele depuse la DNA, cu pașaportul, cu biletul de avion. Am mers la copilul meu în Statele Unite pentru că acolo locuiește. Am, în plus, toate actele medicale pe care le-am avut ca urmare a chinului pe care l-am trecut în 2013 și 2014, după 28 de ani de căsnicie. Sunt probleme personale, dar care contează enorm, pentru că nu se pot discuta lucrurile de care mă acuză ei”, a afirmat Doina Tudor, citată de Agerpres.

Comisia juridică a Senatului va discuta marţi, începând cu ora 15.30, solicitările DNA privind începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru, senatorul UNPR Gabriel Oprea şi cea privind reţinerea şi arestarea senatoarei PNL, Doina Tudor.

Procurorul şef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Datele din dosar arată că în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct „pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button