PNL va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

de:
18 sept. 2015
0 afișări
PNL va depune o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Liderii liberali intentioneaza sa citeasca in Parlament textul motiunii pe 29 septembrie, au spus sursele citate. Informaţia a fost confirmată de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

„Sunt cateva subiecte pe care vreau sa vi le aduc in atentie, am obtinut o decizie politica pe un subiect important, avem un premier trimis in jdecata pentru fapte de coruptie care refuza sa isi dea demsia. Singura decizie a sa este sa-si atace procurorul de caz, este prea mult si pentru Victor Ponta. La fel de vinovati sunt si cei din coalitia de guevrnare, azi am luat o decizie politica pe care o asteaptau cei peste 1 milion de romani care au votat pentru demiterea lui Victor Ponta: PNL a decis sa depuna luni o motiune de cenzura pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului in fata Justitiei”, a declarat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Vasile Blaga a declarat că, în ziua in care se va depune motiunea de cenzura va fi si un miting in Bucuresti. „În acest moment, a fost luată decizia politică. Din acest moment vor fi stranse semnaturi. Nu vom vorbi de functii si formule guvernamentale pana cand nu va trece motiunea de cenzura”, a spus Blaga.

În schimb, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploiești, că nu crede că o viitoare moțiune de cenzură a PNL ar avea șanse să treacă, afirmând că un astfel de demers nu poate genera schimbarea din funcție a premierului Victor Ponta.

”Nu cred că are șanse (moțiunea de cenzură — n.r.). Nu e o noutate că PNL anunță o moțiune de cenzură (…) Nu moțiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta”, a declarat Dragnea, răspunzând unor întrebări.

Totodată, Dragnea a arătat că PSD dorește să rămână la guvernare, punctând că aceasta este cea mai complicată situație pe care a traversat-o partidul într-o perioadă de guvernare.

Liviu Dragnea a afirmat, răspunzând unor întrebări, că social-democrații nu se află în căutarea unui premier, însă dacă va fi nevoie ca o altă persoană să fie nominalizată în locul lui Victor Ponta, PSD nu va fi pus în dificultate pentru că are ”foarte multe resurse”.

Decizia a fost luata in contextul in care, la Poiana Brasov, are loc Colegiul Director al Ligii Alesilor Locali din PNL.

Ultima moțiune depusă de PNL împotriva Guvernului, în iunie, a picat. Liberalii au depus, în iunie, moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO și doi de la grupul-democrat, restul fiind deputați și senatori PNL. Moțiunea a fost intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

Moțiunea a picat, însă, pe 12 iunie, liberalii nereușind să obțină majoritatea.

Cookies