PNL va contesta la CCR votul Senatului în cazul Dan Șova

de:
02 iun. 2015
0 Afișari
PNL va contesta la CCR votul Senatului în cazul Dan Șova

„Vom depune contestaţie pentru că nu este normal să se reinterpreteze rezultatul votului din 25 martie. Din păcate, conştiinţa senatorilor PSD s-a modificat de pe 25 martie până pe 2 iunie. Atunci mai mulţi au votat pentru această cerere, acum mai puţini, dar, după cum aţi văzut, au votat şi în alte grupuri, nu numai de la PNL” , a declarat senatorul liberal Mario Oprea, după terminarea şedinţei în plen, citat de realitatea.net.

Oprea a mai spus că depunerea contestaţiei „se va desfăşura rapid”. „Vom strânge semnăturile necesare şi, în acel moment, o vom depune”, a menţionat el.

„Rezultatul votului nu poate fi contestat, dar procedura în sine, aşa cum s-a spus astăzi în plen nu era aceasta cea care trebuia urmată, anume să se reia un vot ce deja fusese dat. Niciodată nu s-a reluat votul. Din acest moment am creat un pecedent, creăm un haos în Senat, de câte ori cineva va dori reluarea votului o va putea face pentru că va invoca exemplul de astăzi, când s-a reluat votul, pe motiv că plenul este suveran”, a mai declarat senatorul liberal.

Senatorul Dan Șova a fost scăpat din nou de colegii senatori de încuviințarea reținerii și arestării preventive cerute de Direcția Națională Anticorupție. Rezultatul votului secret cu bile privind încuviințarea reținerii și arestării senatorului lui Dan Șova arată că numărul total de senatori prezenți în ședință a fost de 167. Au fost exprimate 140 de voturi, din care – voturi „pentru” 66, voturi „contra” 72 și două abțineri. Ca urmare, Senatul NU încuviințează reținerea și arestarea senatorului Dan Șova.

Cookies