Guvernarea cu PSD rupe PNL. A fost votată excluderea lui Ludovic Orban. Fostul lider a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu

12 nov. 2021
254 Afișari
Guvernarea cu PSD rupe PNL. A fost votată excluderea lui Ludovic Orban. Fostul lider a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu
Guvernarea cu PSD rupe PNL. Ludovic Orban, propus pentru excludere, a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu

Biroul Executiv al PNL s-a reunit în şedinţă vineri, 12 noiembrie, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului. Ludovic Orban a fost propus pentru excludere cu majoritate de voturi. Liberalii discută, de asemenea, despre negocierile avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern, dar și despre eventuala excludere a lui Ludovic Orban din partid. Președintele Florin Cîțu a anunţat că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban. Sancțiunea poate merge până la excluderea acestuia din partid, după ce acesta a rupt peste 15 parlamentari din grupul PNL de la Camera Deputaților.

UPDATE Vot masiv pentru excluderea lui Ludovic Orban din PNL: 31 de voturi din 35 prezenți. (2 voturi nule, 2 împotriva excluderii). Decizia finală va fi luată de Consiliul Național al partidului.

Ludovic Orban a cerut, în ședința PNL, demisia întregii conduceri a partidului, în frunte cu Florin Cîțu

Florin Cîțu a confirmat înainte de începerea reuniunii PNL că se va lua în discuție cazul de indisciplină a lui Ludovic Orban, motivând că oricine nu se supune deciziilor PNL trebuie să fie sancționat. În replică, fostul lider al PNL Ludovic Orban a anunțat că va cere demisia lui Florin Cîțu de la conducerea partidului, acuzându-l că a făcut praf PNL și coaliția cu USR, a dus partidul la 10% și l-a făcut nefrecventabil.

„Acești domni vor să propună excluderea mea din PNL. Vreau să mă delimitez categoric de toate deciziile luate de președintele Iohannis și de Florin Cîțu. Cîțu a preferat un amantlâc cu PSD”, a declarat Orban înainte de ședința unde îl va înfrunta pe Florin Cîțu.

Biroul Executiv al PNL s-a reunit vineri pentru a discuta rezultatul negocierilor avute, în ultimele zile, cu PSD şi UDMR în vederea formării unui nou guvern. De asemenea, în şedinţa BEx al PNL se va discuta despre propuneri pentru şefia SRTv şi SRR. O altă temă de discuții este eventuala excludere a lui Ludovic Orban din partid.

Orban vs Cîțu în ședința tensionată de la PNL

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a anunţat că se va prezenta la şedinţa Biroului Executiv al partidului unde se va discuta despre o eventuală excludere a sa din partid, dar a precizat că o astfel de decizie îi revine Consiliului Naţional, notează Agerpres. El a spus că va cere în şedinţa BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii”, „sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR”.

Excluderea lui Ludovic Orban ar veni înainte de încheierea unei înțelegeri cu PSD pentru formarea unui nou guvern. Reprezentanţii PNL, PSD, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au avut, marţi și miercuri, primele negocieri oficiale pentru formarea unei majorităţi. Echipele PNL şi PSD au avut discuţii pe capitolele programului de guvernare, însă până în acest moment nu există niciun nume de premier. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat recent că în şedinţa BEx se va discuta şi despre ultimele declaraţii ale fostului lider al liberalilor Ludovic Orban, urmând să se ia o decizie în acest sens.

 

 

Cookies