PNL Sector 1 o înghiontește în haită pe Clotilde Armand, în scandalul cu Romprest: Primăria va fi executată

14 iun. 2021
132 Afișari
PNL Sector 1 o înghiontește în haită pe Clotilde Armand, în scandalul cu Romprest: Primăria va fi executată

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, viceprimar al Capitalei, și viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb, au propus o întrevedere cu toate părţile implicate în problema gunoiului din Sectorul 1. Întâlnirea ar trebui să aibă loc marţi la sediul autorităţii locale, precum şi constituirea unui grup de lucru. Consilierii PNL au acuzat lipsa de comunicare cu primarul Clotilde Armand.

Potrivit lui Sebastian Burduja, de multe luni, realitatea în Sectorul 1 înseamnă „munţi de gunoaie”, situaţie care nu mai poate continua.

Anunțul viceprimarului Capitalei

„Soluţia pe care PNL Sector 1 o propune este o întâlnire deschisă şi constituirea unui grup de lucru de urgenţă, mâine, la ora 16,00, în sala de Consiliu local de la Primăria Sectorului 1. (…) La această întâlnire trebuie să fie toate părţile implicate. În cursul zilei de astăzi o să chemăm şi Prefectura Bucureşti, Garda de Mediu, ANRSC-ul, doamna primar, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii de Bucureşti, jurnaliştii, societatea civilă, doamna avocat Trandafir şi oricine are ceva de spus pe acest subiect să spună transparent, cu documente.

Acest grup de lucru va avea ca temă să realizeze un raport, să prezinte opiniei publice toate aceste informaţii, pentru că singura modalitate în care vom rezolva această situaţie imediat este să ne aşezăm la masă şi să discutăm cu toate cărţile de faţă, altfel lucrurile vor degenera şi mai mult de la o zi la alta şi vom ajunge într-o situaţie fără ieşire”, a spus Burduja, luni, într-o conferinţă de presă a PNL Sector 1.

Solicitare pentru autoritățile locale

Sebastian Burduja a solicitat autorităţii locale să publice toate actele legate de acest subiect, toate rapoartele şi concluziile ca oamenii să-şi facă propria evaluare.

„Mai sunt câteva soluţii care ar fi trebuit aplicate de 8 luni şi nu ştim de ce nu se aplică sau cel puţin nu se comunică stadiul lor. O soluţie este controlul la sânge, în teren, al modului în care operatorul îşi face treaba, asta este în atribuţiile Poliţiei Locale”, a afirmat Burduja.

El a declarat că PNL Sector 1 cere imediat un raport asupra acestor acţiuni de control, care să prezinte ce probleme au fost identificate şi în ce au constat sancţiunile.

„Agenţii economici din Sectorul 1 au obligaţia, conform legii, de a încheia contracte cu operatorul de salubritate. (…) Sunt firme în Sectorul 1 – şi vorbim de mii – care nu au aceste contracte. Îşi iau gunoiul şi îl duc la stâlp”, a punctat Sebastian Burduja.

Nu în ultimul rând, el s-a referit la acţiunile în justiţie ale autorităţii locale.

„S-a spus că PNL ar bloca demersurile îndreptăţite, dar trebuie demonstrat în justiţie, pe care le face primarul pentru rezolvarea situaţiei. PNL a susţinut o hotărâre de Consiliu Local (…) prin care doamna primar şi-a selectat avocatul pe care l-a dorit dânsa, doamna Trandafir, care reprezintă Primăria în instanţă. Cerem doamnei avocat un raport imediat cu privire la demersurile pe care le-a făcut până acum, câţi bani a încasat de la Primăria Sectorului 1 şi ce şanse estimează că are de a rezolva aceste lucruri în instanţă. Înţelegem că există suspiciuni asupra acestui contract. (…) Ele trebuie tranşate în justiţie, nu prin show mediatic”, a adăugat Burduja.

Viceprimarul Sectorului 1 a reacționat de asemenea

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb a subliniat necesitatea ca firmele să încheie contracte cu operatorul de salubritate.

„În momentul acesta, doar pe un singur domeniu de activitate există peste 6.000 de firme care nu au încheiat un contract cu operatorii de salubritate sau au încheiat pe o cantitate modică şi restul îl vedeţi la stâlpul din faţa blocului. Cerem doamnei primar ca acest contract, în forma în care a fost votat el de consilierii locali, să fie transmis operatorului de salubritate pentru a putea fi pus în implementare alături de operatorii economici, iar mai departe este datoria Poliţiei Locale să urmărească modul în care aceşti operatori îndeplinesc contactul, astfel încât să evităm munţii de gunoaie de la stâlpii din sector. De asemenea, este tot în atribuţia Poliţiei Locale să verifice zilnic activitatea operatorului de salubritate. În acest moment nu există niciun raport al Poliţiei”, a spus Ramona Porumb.

Primăria va fi executată

Consilierul local Sector 1 Dan Podaru (PNL) a atras atenţia asupra pericolului ca Primăria Sectorului 1 să fie executată silit de Romprest.

„În urma unor acţiuni în instanţă, Romprest a reuşit să câştige două sau trei procese care-i permit să execute Primăria asupra unor facturi restante (…). Primăria are dreptul să se apere (…) însă, de luna viitoare, dacă Romprest va fi câştigat aceste procese, Primăria va fi executată”, a adăugat Dan Podaru.

Cookies