PNL sare la gâtul lui Clotilde Armand, chiar dacă teoretic sunt în aceeiași barcă: E momentul să vă ocupați de problemele reale ale sectorului

03 feb. 2021
89 Afișari
PNL sare la gâtul lui Clotilde Armand, chiar dacă teoretic sunt în aceeiași barcă: E momentul să vă ocupați de problemele reale ale sectorului

PNL a lansat, miercuri, un atac surprinzător la adresa lui Clotilde Armand, cu toate că USR-PLUS și PNL teoretic au mers braț la braț în campania electorală din Capitală.

Atacul lansat de PNL la adresa lui Clotilde Armand

După mesajele politice și scandalul pe care l-a făcut public în ultimele zile, pentru că echipa de consilieri PNL a îndrăznit să nu fie de acord cu lipsa de transparență și modul discreționar de elaborare a proiectelor, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi o ședință de îndată…cu patru proiecte care nu sunt nici de urgență maximă și nici de forță majoră. Asta în timp ce la Spitalul de Arși plouă în saloane peste pacienți și școlile sunt complet nepregătite pentru reînceperea orelor de curs…

Ordinea de zi a ședinței de astăzi (convocată aseară, la ore târzii) include depunerea jurământului unui consilier USRPLUS (absolut nimic urgent), un proiect de hotărâre legat de patru spitale din sectorul 1 care constată un fapt deja existent, stipulat în extrasul de carte funciară și care aliniază o decizie a Curții de Conturi în acest sens (unde este urgența?), aprobarea regulamentului privind parcările și reorganizarea Poliției Locale – ambele respinse în ședința de săptămâna trecută, pentru că nu au inclus sugestiile cetățenilor formulate în procedura de transparență publică sau pentru că nu respectau legea.

Pentru că modul de administrare al Sectorului pare să fie doar o joacă pentru doamna primar și pentru că sectorul 1 chiar are probleme mult mai grave, solicităm public răspunsuri de la primarul Armand la următoarele întrebări:

Cum justificați convocarea acestei ședințe de îndată?

 1. Care este urgența depunerii jurământului unui consilier, în condițiile în care Consiliul poate funcționa până la următoarea ședință ordinară?
 2. Unde se încadrează presiunea pentru aprobarea unui regulament de parcări care provoacă doar haos?
 3. Digitalizarea există deja la sectorul 1, oamenii rezervă parcări online – unde se încadrează acest proiect, la urgență maximă sau forță majoră?
 4. Cine a luat decizia ca în luna ianuarie să nu se poată solicita închirierea de parcări la ADP Sector 1? Ce a stat la baza acestei decizii și cine răspunde acum pentru haosul generat și pentru sutele de bătrâni care stau în ploaie?
 5. Cine este domnul Cornel Bărbuț, despre care au apărut în spațiu public dovezi că se implică direct în elaborarea regulamentului pentru parcări, deși este într-un evident conflict de interese ca CEO al firmei private Vegacomp, care furnizează soluții pentru parcări? A participat sau nu domnul Bărbuț la întâlniri interne ale administrației locale pe tema parcărilor? Dacă da, în ce calitate? A transmis domnul Bărbuț e-mailuri către angajații ADP și, dacă da, în ce calitate? Ce măsuri veți întreprinde?
 6. Ce măsuri ați luat pentru presupusele abuzuri ale poliției locale semnalate în diverse postări publice? Ați sesizat organele abilitate? Sau vreți să rezolvați problemele și abuzurile printr-o reorganizare făcută peste noapte?
 7. De ce nu ați pus acest proiect în transparență? Solicităm organizarea de dezbateri publice și consultări cu sindicatele și societatea civilă, pentru a respecta toate etapele normale și legale. Aceste practici, pe care chiar dumneavoastră le-ați acuzat la fosta administrație, nu pot fi tolerate în noul mandat.
 8. Ce măsuri aveți pentru clădirile monument care se degradează, cum este cazul liceului Tonitza?
 9. Știți că la Spitalul de Arși plouă în saloane? Nu este aceasta o urgență mai mare decât depunerea jurământului unui consilier?
 10. Care este situația școlilor din sector? Sunt toate pregătite pentru reînceperea orelor de curs?
  „Așa cum am spus încă de săptămâna trecută, PNL nu poate gira inițiative unilaterale, fie ele și ale unor „parteneri”, prin care s-ar da peste cap viața tuturor bucureștenilor din comunitatea noastră. Educatia copiilor noștri, spitalele in care ne tratăm, siguranța publica, locurile de parcare — toate acestea sunt lucruri care țin de interesul public. Pentru noi nu sunt o joacă și nici prilej de scandal permanent, ci oportunitatea de a găsi – în mod transparent, constructiv și legal – soluții la problemele cetățenilor.

Fără îndoială, fiind din start “condamnați”, vom fi martori și la finalul ședinței de astăzi la variațiuni pe teme deja testate acum o săptămână: „USL trăiește la Sectorul 1”, consilierii liberali sunt „fripturisti”, „analfabeți” sau „infractori”. Vă întreb pe dumneavoastră: v-ați încălca principiile sub amenințarea acestui bullying dictatorial sau v-ați strădui să faceți ceea ce trebuie pentru a schimba în bine viața oamenilor pe care ii reprezentați? Noi alegem sa facem ceea ce trebuie.

Un lucru important: în toate aceste zile care au trecut de la ultima ședință de consiliu local, am lansat repetate apeluri publice la dialog către cea și cei alături de care am făcut cu buna-credință echipă in campania electorala pentru alegerile locale si dupa. La toate acestea, primarul Sectorului 1 a răspuns prin noi atacuri și jigniri.

Stimați parteneri, dacă vă pasă cu adevărat de cei care v-au ales (și nu numai), opriți-vă. Puneți punct scandalurilor, stilului heirupist și deciziilor pripite. Altele sunt așteptările oamenilor — și ele sunt mari. Haideti sa facem impreuna administrație si sa lăsam campania electorala pentru 2024”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Cookies