PNL propune, în programul de guvernare,dreptul CSM să aibă de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege

de:
23 mai 2015
0 Afișari
PNL propune, în programul de guvernare,dreptul CSM să aibă de a sesiza Guvernul cu proiecte de lege

În documentul intitulat „Reclădirea Națională”, PNL propune tot ca măsură de consolidare a independenței Justiției „obligația Guvernului de a motiva adoptarea proiectelor de lege privind statutul CSM, organizarea judiciară și statutul magistraților, adoptate și trimise Parlamentului fără avizul CSM sau cu avizul negativ al CSM”, informează rtv.net.

PNL are în vedere și introducerea unei alte măsuri care vizează un „aviz conform al CSM privind textele din proiectul de revizuire a Constituției promovate de Guvern, care privesc independența Justiției, separația puterilor în stat, statutul magistraților și rolul Consiliului Superior al Magistraturii”.

Pe de altă parte, în domeniul Sănătății, PNL prevede o „finanțare corectă a sistemului printr-o creștere treptată, anuală”.

„Obiectivul este alocarea a cel puțin 6% din PIB, începînd cu anul 2016. Fondurile suplimentare vor fi alocate”, cu precădere, pentru creșterea salarizării personalului medical, investiții, programe naționale de sănătate și de prevenție, susținerea medicinei primare, creșterea bugetelor spitalelor, creșterea accesului la medicamente”, afirmă PNL în documentul său programatic de guvernare.

Cookies