ARHIVA B365

PNL, PDL şi PPDD votează împotriva noului Guvern Ponta. PDL şi PMP l-au contestat la CCR

Crin Antonescu a declarat că PNL nu va vota noul guvern, pe care-l consideră un Cabinet ilegitim, pentru că nu mai respectă voinţa electoratului. PDL şi PMP au contestat la Curtea Constituţională componenţa noului Cabinet.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că liberalii vor vota împotriva noului Guvern. „PNL nu va vota noul Guvern, pe care-l consideră constituţional, dar care nu e legitim, e împotriva votului dat de cetăţeni. Mai mult, nu se respectă lucruri pe care le-am discutat împreună, când eram în USL, cum ar fi traseismul. Cetăţenii României vor trebui să aştepte iarăşi pentru a decide, prin votul lor, cine va guverna în această ţară. Deşi ni se spune că a rămas acelaşi program, noi ştim care e capacitatea domnului Ponta şi a PSD-ului de a-şi respecta angajamentele. Şi voi da câteva exemple. Am împiedicat trecerea pe sub mână validarea programului Roşia Montană, în forma dorită de Gold Corporation. Am votat împotriva unei majorări de impozitare, print axa de solidaritate. De asemenea, ne-am opus trecerii porturilor către autoriţile locale. Nu mai credem în vorbele frumoase ale domnului Ponta”, a spus Crin Antonescu, în Parlament.

Nici PDL nu va vota noul Guvern. Mai mult, Vasile Blaga a declarat că democrat-liberalii vor ataca noul guvern la Curtea Constituţională dacă nu îşi asumă un nou program de guvernare. Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

„De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CC dacă lucrurile vor continua în această manieră în care îşi vor modifica programul de guvernare prin această înţelegere cu UDMR”, a precizat Blaga.

Şi parlamentarii PPDD vor vota împotriva noului guvern, principalul motiv fiind intrarea UDMR la guvernare, a declarat marți președintele formațiunii, Simona Man, la Parlament.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button