PNL: O firmă deținută de Tony Blair coordonează o structură a Guvernului Ponta

de:
22 mai 2015
0 Afișari
PNL: O firmă deținută de Tony Blair coordonează o structură a Guvernului Ponta

Potrivit documentului PNL, care va fi lansat oficial maine la Consiliul National al PNL,Tony Blair Associates ar coordona o unitate de coordonare (Delivery Unit) lansata de Secretariatul General al Guvernului, informeaza Hotnews.ro. 

 Tony Blair si Victor Ponta s-au intalnit de mai multe ori, premierul roman declarand ca ex-premierul britanic ii da sfaturi. Presa britanica a scris despre un contract de consultanta intre firma lui Blair si guvernul roman, dar ambele institutii au respins informatia.

In iunie 2014, Financial Times scria ca Tony Blair are contracte de guvernanţa (consiliere pentru autoritati publice) in Romania, citand un apropiat al fostului premier britanic. Ajutorul lui Blair, care nu este numit in articol, a mai spus ca Blair si-ar putea deschide un birou in Abu Dhabi pentru a gestiona contractele existente din Romania si Kazahstan.

Informatii despre un posibil contract intre Tony Blair si Victor Ponta au aparut in decembrie 2013 in ziarul britanic The Daily Telegraph, care scria ca Blair i l-a prezentat lui Barack Obama pe premierul roman Victor Ponta, „un posibil viitor client”. Intilnirea Blair – Obama – Ponta a avut loc la ceremonia dedicata lui Nelson Mandela de la Johannesburg. La acel moment, un purtator de cuvant al lui Blair spunea ca „Tony Blair nu are niciun contract cu guvernul roman si daca echipa sa ar fi lucrat vreodata acolo ar fi fara niciun cost din partea guvernului roman si fara niciun profit personal pentru Tony Blair”.

Cookies