ARHIVA B365

PNL, despre decizia ICCJ în cazul Iohannis: Verdictul definitiv pune capăt unui lung șir de atacuri

„Încă de la început, PNL a considerat că domnul Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate, așa cum arătase Curtea de Apel Alba Iulia, și am avut deplină încredere că ICCJ va confirma soluția acestei instanțe, potrivit romaniatv.net.

Verdictul definitiv dat astăzi vine să pună capăt unui lung șir de atacuri la adresa domnului Klaus Iohannis și de presiuni asupra justiției al căror vârf de lance a fost nimeni altul decât premierul Victor Ponta”, se arată în comunicatul PNL.

CITEȘTE ȘI:KLAUS IOHANNIS a câștigat PROCESUL CU ANI – DECIZIE DEFINITIVĂ. REACŢIA lui IOHANNIS

„Deși acum se pretinde un adept al dialogului și consensului, nu putem uita că în urmă cu doar câteva săptămâni, în timpul campaniei electorale, Victor Ponta afecta independența justiției, fapt confirmat inclusiv de CSM, prin declarațiile sale potrivit cărora, în mod cert, ICCJ îl va declara incompatibil pe domnul Klaus Iohannis.

„Cu siguranță și domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că așa au fost toate deciziile până acum (…) Rezultatul este știut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ICCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel”, afirma, în 27 octombrie 2014, Victor Ponta.

Ne întrebăm câtă responsabilitate există în discursul public al premierului, care s-a vrut a fi președinte al României? I-a mai rămas suficientă încât să-și dea demisia din fruntea Guvernului și să se retragă definitiv din viața publică?”, mai susţin liberalii.

ICCJ a decis, miercuri, definitiv că preşedintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate în perioada în care a fost primar al Sibiului. Magistraţii au respins astfel ca nefondat recursul ANI în dosarul de incompatibilitate al preşedintelui.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button