ARHIVA B365

Primarul general interimar al Capitalei, Dan Ştefănel Marin, DEMIS de CGMB

UPDATE: Demiterea a fost votată de 37 de consilieri. 5 consilieri au votat împotrivă. 

Cornel Pieptea (PNL) a declarat după vot că formaţiunea se va întruni în această seară, pentru a propune un nou primar interimar.

Dan Darabonţ (PSD) declarase, înainte de vot, că: „Văd ca PNL merge pe principiul -eu te-am facut, eu te omor-. Este o dovada de mare iresponsabilitate de a veni după două luni să ceara schimbarea.” Cu toate astea, a adăugat că PSD se va alătura PNL în demiterea lui Dan Ştefănel Marin.

PNL Bucureşti a demarat marţi procesul de demitere a primarului general interimar Ştefănel Dan Marin. În acest sens, consilierii generali din PNL au iniţiat, în cadrul şedinţei CGMB, un proiect de hotărâre privind schimbarea viceprimarului şi implicit a primarului general interimar. 

PNL argumentează decizia prin faptul că primarul nu a respectat acordul pentru bucureşteni, pe care şi l-a asumat, a întârziat nejustificat aprobarea bugetului RADET pe 2015 şi pentru că refuză să publice contractele de achiziţii publice.

Totodată, printre acuzaţiile aduse primarului interimar de către PNL se numără şi:

-faptul că „Primăria condusă de primarul UNPR a rămas în continuare o instituţie netransparentă (…) au trecut aproape două luni de la preluarea mandatului şi bucureştenii nu au fost informaţi asupra stadiului principaleleor proiecte ale municipalităţii, asupra modului de cheltuire a banilor sau asupra măsurilor luate în rezolvarea problemelor.”

– faptul că „nu a propus şi nu a luat nicio măsură concretă privind RATB; el refuză în continuare să reglementeze regimul gratuităţilor transportului public.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button