PNL cere de urgenţă DEMSIA lui Victor Ponta şi ALEGERI ANTICIPATE

de:
06 iun. 2015
0 Afișari
PNL cere de urgenţă DEMSIA lui Victor Ponta şi ALEGERI ANTICIPATE

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a făcut declarații de presă la ora 17.00 în urma refuzului premierului Victor Ponta de a-și prezenta demisia la solicitarea expresă a președintelui Klaus Iohannis, scrie realitatea.net.

„Ieri s-a întâmplat un fapt fără precedent în România. Un premier în funcţie este pus sub acuzare de DNA pentru fapte asimilate faptelor de corupţie.

Constat că suntem în a doua zi de întârziere de la momentul în care se impunea demisia. Fiecare zi în care premierul se ţine de scaunul de la Victoria înseamnă neşansă pentru România, înseamnă capital pierdut. PNL îi va cere în fiecare zi să îşi dea demisia. Îi cer acum lui Victor Ponta la ca sfârşitul carierei sale politice să fac un prim pas de bărbat politic. Văd că în loc să îşi dea demisia a convocat un Consiliu Executiv al PSD pentru luni. Trebuia sî îl convoace pentru azi.

Ne aşteptăm ca Victor Ponta să se ascundă în spatele colegilor de partid pentru a nu-şi da demisia. A mai spus că îşi dă demisia şi în decembrie, şi în martie, dar fac un apel la responsabilitatea tuturor liderilor PSD. Să îi ceară lui Ponta demisia şi să îi ceară să plece. Nu pentru că partidul se îndreaptă către faliment, ci pentru că înţeleg că România este pusă în pericol de un om iresponsabil ca Victor Ponta. 

Constat cât de necesară şi de actuală este acea propunere pe care o făcea PNL cu câteva luni de alegeri anticipate. Reiau azi propunerea, e momentul să ne asumăm să punem punct acestei stări. 

Suntem un Guvern compromis, avem nevoie de un parlament care să meargă pas la pas cu un nou Guvern. 

Să nu credeţi că îl consider pe Victor Ponta vinovat. Se bucură de prezumţia de nevinovăţie până când instanţa va da o decizie de condamnare. Funcţia de premier înseamnă onestitate, legitimitate, ori nimic din toate acestea nu îl mai caracterizează pe Victor Ponta, care nu face altceva decât să se agaţe de scaunul politic. 

Victor Ponta va face absolut orice pentru ca votul să fie amânat până în toamnă. Înseamnă perpetuarea unei crize politice fără precedent, înseamnă că un om care e deja lipsit de ultimul strop de credibilitate va fi oaia neagră a presei internaţionale.

Solicit PSD să nu amâne votul”, a mai spus Gorghiu.

Liderii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au reacționat imediat după audierea lui Victor Ponta la DNA spunând că demisia premierului este „obligatorie” şi trebuie făcută imediat, in conditiile in care „orice intarziere este de natura a pune România intr-o postura ingrata in relatia cu partenerii internationali”.

„Situația în care premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, face ca demisia din funcție să fie una obligatorie. Acest gest nu poate aștepta. Orice întârziere este de natură a pune România într-o postură ingrată în relația cu partenerii internaționali. Nu avem de a face cu tematică politică, așa cum încearcă să prezinte situația Victor Ponta, ci cu acuzații de o maximă gravitate, care, până la lămurirea lor, afectează grav credibilitatea interna și externa a Guvernului și fac, din aceasta perspectivă, extrem de dificilă continuarea actului de guvernare, în condiții de eficienta și bună reprezentare.

Facem apel la Victor Ponta să pună mai presus de dorința de a rămâne la putere interesele și imaginea României, să respecte funcția și instituțiile statului român și să demisioneze pentru a evita intrarea într-o criză politică. Demnitatea publică nu se poate negocia.

Facem, totodată, apel la social-democrații care mai au o urmă de luciditate să-l sfătuiască pe Victor Ponta să renunțe la funcția guvernamentală. Dacă actualul prim-ministru se agață de scaunul de la Palatul Victoria, iar liderii PSD vor continua să ignore acuzațiile Justiției la adresa sa, atunci Ponta și PSD vor trebui să-și asume și responsabilitatea pentru criza politică”, se arăta în comunicatul PNL de vineri.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat luni la ora 15.00, pentru a discuta noile evoluții legate de dosarul DNA în care premierul e acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari.

 

Cookies