ARHIVA B365

PNL București: „Firea dă vina pe liberali pentru plagiatul soțului. Asta e culmea hoției la PSD”

„Tupeul şi neruşinarea au atins paroxismul la doamna Firea-Pandele. După ce presa a semnalat că peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare semnată de primarul oraşului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, este copiată grosolan din alte surse, doamna Firea-Pandele se trezeşte să culpabilizeze Partidul Naţional Liberal pentru devoalarea furtului intelectual al ilustrului său soţ. Asta e culmea hoţiei la PSD: să plagiezi şi apoi să dai vina pe alţii”, transmite Cezar Preda, purtătorul de cuvânt al PNL Bucuresti, printr-un comunicat de presa.

Preda crede că Gabriela Firea a ajuns în situaţia paradoxală în care, fiind jurnalist de profesie, contestă o investigaţie jurnalistică pe care o etichetează ca intoxicare. „Dar la doamna Firea-Pandele şi albul poate fi negru, la fel cum şi în campania prezidenţială, pentru doamna Firea, secţiile de vot din Diaspora erau goale”, a comentat Preda.

El susţine că liberalii vor bloca „pandelizarea” Bucureştilor prin rezultatul obţinut la alegerile din 5 iunie. „Toată mafia imobiliară din Voluntariul patronat de Pandele şi mafia taximetriei ilfovene vor să cucerească Bucureştiul prin cuplul Firea-Pandele”, crede Cezar Preda.

Peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare semnată de către primarul oraşului Voluntari, Florentin-Costel Pandele (55 de ani), este copiată din alte surse, scrie PressOne.

Pandele a devenit doctor în Ştiinţe Militare în iunie 2008, cu o lucrare susţinută la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp). Conducător de doctorat i-a fost generalul de brigadă prof. univ. dr. Vasile Mihail Ozunu, actualul director al Colegiului Naţional de Apărare şi fost secretar de stat în Ministerul Apărării în mandatul lui Gabriel Oprea. Doctoratul de la UNAp a fost al doilea obţinut de Pandele. Cu doar 8 luni înainte, în noiembrie 2007, el devenise doctor în Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

PressOne a analizat teza de doctorat susţinută la UNAp de Florentin Pandele şi a identificat zeci de pagini copiate din alte lucrări sau preluate pur şi simplu, fără ghilimele, din Strategia Naţională de Securitate dată publicităţii în aprilie 2006.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, susţine că acuzaţiile privind plagiatul lucrării de doctorat a soţului ei, Florentin Pandele, primar în Voluntari, sunt doar dezinformări „marca PNL” şi că asemenea „lovituri sub centură orchestrate de către contracandidaţi” sunt doar acuzaţii nefondate, menţionând că Pandele va acţiona în instanţă publicaţia care a scris despre lucrarea de doctorat plagiată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button