ARHIVA B365

PNL ATACĂ BUGETUL LA CCR. Ponta: Contestarea bugetului la CCR va amâna majorarea pensiilor

PNL ATACĂ BUGETUL LA CCR. Opoziția a anunțat că va ataca bugetul pe 2015 la CCR. Parlamentarii din opoziție au votat împotriva legii bugetului. De asemenea, PNL cere demisia ministrului Muncii

Legea BUGETULUI pe 2015 a fost votată cu 339 voturi pentru, 141 împotrivă și nicio abținere.

PNL a decis să conteste la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe anul 2015, a anunţat, duminică, deputatul Eugen Nicolăescu, după ce plenul Parlamentului a adoptat proiectul de lege, informează Mediafax.

„Grupurile noastre parlamentare au luat decizia să conteste la Curtea Constituţională un asemenea buget, care este neconstituţional”, a spus Eugen Nicolăescu, după votul final dat în cazul proiectului bugetului de stat.

El a arătat că acest buget trebuie să prevadă, printre altele, principiile respectării angajamentelor internaţionale.

Nicolăescu a susţinut că bugetul de stat pe 2015 „continuă disiparea resurselor bugetare”.

El a mai spus că reprezentanţii PSD „nu au înţeles nimic” din alegerile din 16 noiembrie şi a adăugat: „fiecare pasăre pe limba ei piere, dar las-o să cânte”.

Premierul Victor Ponta a făcut duminică, la Parlament, un apel la responsabilitate, arătând că eventuala contestare la Curtea Constituțională a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creșterii pensiilor, acordarea subvențiilor sau reducerea TVA în turism.

Vreau să fac un singur apel: pentru seriozitate și responsabilitate. Înțeleg poziții politice și politicianiste însă vreau să transmit tuturor cetățenilor acestei țări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituțională și nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toți cei care așteaptă pensiile mărite, subvențiile, cei care vând pachete de turism cu TVA-ul redus vor aștepta degeaba și vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituțională de ce nu se măresc pensiile”, a spus Ponta, de la tribuna Parlamentului.

Ludovic Orban, drept la replică: „O să completez ce ar fi trebuit să spună și Victor Ponta. Crăciun fericit și un an nou cât se poate de bun!”.

„Cred că amândurora ne-a prins bine o înfrângere. O singură precizare: urez Parlamentului sărbători fericite. Guvernul va avea ședință!” – a mai spus Victor Ponta.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button