PMP susţine moţiunea de cenzură pe care PNL vrea să o iniţieze împotriva Guvernului Ponta

de:
09 apr. 2014
0 Afișari
PMP susţine moţiunea de cenzură pe care PNL vrea să o iniţieze împotriva Guvernului Ponta

„PMP considera ca reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit sunt doua masuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gura de oxigen pentru companiile si persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Desi le-a lansat in spatiul public cu mult timp in urma, premierul a evitat pana acum aplicarea acestor prime masuri de relaxare fiscala din mandatul sau, ceea ne poate duce la concluzia ca a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalansa de taxe si impozite noi sau majorate. De aceea, salutam si sustinem initiativa liberalilor de a sanctiona o eventuala neaplicare a acestor masuri pana la 1 mai”, se arata in comunicatul PMP remis HotNews.ro.

PMP considera insa ca textul unei eventuale motiuni ar trebui stabilit in urma unor consultari in interiorul opozitiei, reamintind ca PNL nu mai are numarul suficient de parlamentari pentru initierea unei motiuni de cenzura.

„Credem insa ca e nevoie de un dialog in interiorul opozitiei pentru a stabili textul unei eventuale motiuni de cenzura, precum si liniile de atac impotriva guvernului Ponta. Reamintim ca PNL nu mai are in prezent un numar suficient de parlamentari pentru initierea unei motiuni de cenzura, deci cooperarea in randurile opozitiei e nu doar logica, ci obligatorie. Un asemenea demers ar fi cu atat mai eficient cu cat ar beneficia de o sustinere mai larga”, mai arata PMP in comunicat.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marti ca pana pe 30 aprilie grupurile parlamentare ale liberalilor vor pregati textul unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, pentru situatia in care nu vor fi adoptate reducerea CAS la angajator si neimpozitarea profitului reinvestit.

El a aratat ca sunt necesare 144 de semnaturi pentru depunerea motiunii de cenzura si ca in acest moment PNL are 140 de semnaturi, in urma demisiilor din Parlament ale lui Iosif Secasan si Victor Ciorbea si a excluderii din partid a deputatului Radu Stroe.

„Nu cred ca pe o motiune pe un asemenea subiect nu vom obtine minimum patru semnaturi suplimentare de la membri ai Parlamentului Romaniei. Nu pot sa va spun acum de unde si cum, evident insa ca motiunea va fi propusa si va putea fi semnata si de alte grupuri politice din Parlament”, a aratat Antonescu.

Cookies