PMP îi cere lui Cristian Preda să demisioneze din Parlamentul European

de:
05 mart. 2015
0 Afișari
PMP îi cere lui Cristian Preda să demisioneze din Parlamentul European

„PMP solicită demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele Partidului Mișcarea Populară. (…) Domnul Cristian Preda a câștigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, după care a început să critice partidul care l-a trimis în Parlamentul European”, precizează PMP, într-un comunicat remis Agerpres.

Referitor la recentele declarații ale lui Cristian Preda, reprezentanții PMP precizează că acesta a fost exclus din partid iar contestația la decizia de excludere a fost respinsă de Comisia de Arbitraj și Integritate.

„PMP a repetat același comportament. După ce s-a văzut cu un mandat în Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului și membrilor, cu efortul cărora a obținut această poziție importantă la Bruxelles”, se mai afirmă în comunicat.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Preda afirma că asocierea PMP cu PP-DD e „scandaloasă”.

„Deși nu mai sunt membru al PMP, consider că asocierea acestui partid cu PP-DD e scandaloasă. Ca membru al Partidului Popular European (PPE), am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condițiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputați în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deși fusesem exclus din partid, mi s-a reproșat prezența PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupția. Acum, partidul al cărui președinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupție, alege să se asocieze cu o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare”, afirmă Preda.

Cookies