PMP cere demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, după EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

de:
30 iun. 2014
0 Afișari
PMP cere demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, după EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

„Cerem demisia de urgență a ministrului Remus Pricopie și a tuturor celor care se fac responsabili de dezastrul de la EVALUAREA NAȚIONALĂ. Peste 215.000 de elevi au avut de suferit de pe urma unor subiecte prost redactate, care au depășit programa școlară. Avem de-a face cu un caz unic în acest moment, în care atât Federația Națională a asociațiilor de părinți, Consiliul Național al Elevilor, cât și grupuri însemnate de profesori contestă stabilirea subiectelor și elaborarea baremului pentru această probă”, a spus Udrea la finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP, transmite Realitatea.net.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

Elena Udrea îl acuză pe Remus Pricopie că a generat „un haos” la această evaluare națională și că nu este în stare să organizeze acest examen extrem de important pentru elevi.

„De asemenea, Mișcarea Populară cere ministrului Educației Naționale să rezolve problema inechităților grave create în sistem prin faptul că unii elevi sunt obligați să învețe după manuale vechi de 17 ani pentru că nu există manuale noi trimise de minister în școli, în timp ce alții își permit, pe banii părinților, să-și cumpere manuale noi, învață după manuale noi. Reamintim Guvernului Ponta că educația în România este gratuită și principiul fundamental după care ea trebuie să se desfășoare este egalitatea de șanse”, a mai spus Elena Udrea.

Cookies