PMB caută constructori pentru reabilitarea rețelei de termoficare în zone precum Colentina, Doamna Ghica și Calea Călărași. Procedura de achiziție, lansată în SEAP

02 mai 2023
378 Afișari
PMB caută constructori pentru reabilitarea rețelei de termoficare în zone precum Colentina, Doamna Ghica și Calea Călărași. Procedura de achiziție, lansată în SEAP
PMB caută constructori pentru reabilitarea rețelei de termoficare în zone precum Colentina, Doamna Ghica și Calea Călărași. Procedura de achiziție, lansată în SEAP. Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București

Primăria Municipiului București continuă procesul de modernizare al sistemului de termoficare. În acest proiect sunt vizate șapte zone din București. Procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea rețelei de termoficare a fost lansată în SEAP.

Procedura de achiziție a serviciilor de execuție pentru reabilitarea rețelei de termoficare a fost lansată în SEAP

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că a fost lansată procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea rețelei primare de termoficare în SEAP:

Am lansat în SEAP procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea rețelei primare de termoficare pe o lungime de 7,4 km, parte a obiectivului de investiții „Modernizare magistrale de termoficare aparținând S.A.C.E.T. București”, a fost anunțul făcut de Primăria Municipiului București pe pagina de Facebook.

Procedura a fost împărțită în patru loturi, iar valoarea totală a investiției este de 166.817.747,23 lei fără TVA.

Aceasta este lista zonelor care sunt cuprinse în acest proiect de investiții:

  • Șoseaua Colentina,
  • Strada Doamna Ghica,
  • Bulevardul Lacul Tei,
  • Calea Călărași,
  • Strada Matei Basarab,
  • Strada Delea Noua,
  • Strada Theodor Speranția.

PMB a anunțat că termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iunie 2023. Anunțul făcut în SEAP poate fi consultat accesând ACEST link.

În aprilie s-a efectuat o probă de presiune pe un tronson din rețeaua de termoficare din Ferentari

În luna ianuarie a acestui an, Nicușor Dan a fost pe șantierul din Ferentari unde se lucra la 13 kilometri din rețeaua de termoficare. Aceste lucrări au fost începute de PMB în luna mai a anului 2021.

La începutul anului s-au făcut probe de presiune pentru un tronson de 1.500 de metri, dintre aceștia, 1.200 de metri sunt parte din rețeaua magistrală, iar 300 de metri reprezintă racordurile.

 În momentul de față suntem la 11 din 13 kilometri aici și până la undeva la 15 aprilie o să terminăm lucrarea asta. Pe tot timpul ăsta oamenii au avut căldură și apă caldă pentru că au fost provizorate, a declarat Nicușor Dan în ianuarie.

Tronsonul de 13 kilometri asigură alimentarea cu apă caldă și agent termic pentru 16 puncte termice din Capitală. Acestea alimentează aproximativ 10.000 de apartamente din această zonă.

În luna aprilie, Nicușor Dan a transmis că s-a efectuat o altă probă de presiune pe un tronson de 1.200 de metri pe șantierul deschis în zona Rahova – Ferentari:

Am realizat cu succes o nouă probă de presiune pe un tronson de 1.200 m pe şantierul deschis pentru reabilitarea reţelei de termoficare în zona Rahova – Ferentari. Astfel, Compania Municipală Energetica Servicii mai face un pas pentru finalizarea lucrărilor la Obiectivul 6 – Magistrala Progresu-Ferentari, cu o lungime totală de 13 km de reţea modernizată.

Din totalul de 1.200 m conducte înlocuite și supuse probei de presiune, 1.000 de metri sunt conducte montate doar pe racordurile din punctele termice PT 4-5 Petre Ispirescu, iar 200 de metri sunt conducte magistrale.

De asemenea, acesta a precizat faptul că aceste conducte modernizate de termoficare au o garanție de peste 30 de ani. Vor asigura distribuția agentului termic pentru locuitorii din cartierele Rahova și Ferentari.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies