SMART CITY

PMB vrea să înfiinţeze „Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe”. 48.000 de copii sub 3 ani

CGMB va discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre care prevede „înfiinţarea Reţelei Metropolitane de creşe şi grădiniţe pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale”.

Din reţea vor face parte creşele cu program prelungit „Băneasa” din Sectorul 1, „Ştefan cel Mare” din Sectorul 2, „Pallady” din Sectorul 3, „Metalurgiei” din Sectorul 4, „13 Septembrie” din Sectorul 5 şi Creşa „Militari”, Sector 6.

De asemenea, vor fi incluse în reţea grădiniţele „Băneasa” din Sectorul 1, „Colentina” din Sectorul 2, „Pallady” din Sectorul 3, „Metalurgiei” din Sector 4, „Rahova” din Sectorul 5 şi „Brâncuşi” din Sectorul 6.

„În Bucureşti, numărul creşelor de stat aflate în subordinea consiliilor locale şi numărul de locuri nu acoperă nevoile existente în prezent, potrivit datelor Direcţiei Generale de Ssistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Numărul de locuri din creşele de stat unde sunt supravegheaţi şi îngrijiţi copii cu vârste de sub 3 ani nu satisface, având în vedere că în Capitală sunt peste 48.000 de copii cu vârsta până în 3 ani”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Potrivit documentului, autorităţile sunt „preocupate de dezvoltare infrastructurii educaţionale pentru a veni în sprijinul familiilor care nu au posibilitatea de a lăsa copiii în grija unei bone sau în grija bunicilor”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button