PMB vrea să dea puteri sporite Companiei Parking să ridice mașini în București, în contextul ocupării locurilor de parcare cu plată ce vor fi marcate

28 oct. 2022
531 Afișari
PMB vrea să dea puteri sporite Companiei Parking să ridice mașini în București, în contextul ocupării locurilor de parcare cu plată ce vor fi marcate

Primăria Capitalei a lansat, în dezbatere publică, un proiect de hotărâre prin care vrea să dea competențe noi Companiei Parking București, prin care societatea să poată ridica mașinile parcate neregulamentar pe bulevardele și străzile administrate de autoritatea locală, respectiv a majorității celor din centru.

În prezent de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar se pot ocupă sectorarele și Administrația străzilor din București, care nu dispune însă decât de mijloace limitate, o singură platformă auto.

Potrivit unor informații oficiale consultate de B365, PMB are nevoie de încă un serviciu, cel al Companiei Parking, pentru a accelera activitatea de marcare a noilor parcări pe care să le introducă cu plată în centrul Capitalei, celebrele parcări cu dungă albastră. Acesta este motivul principal pentru care i se oferă noi competențe Companiei de Parking.

Primăria Capitalei țintește să ajungă până în primăvara anului 2023 la 30.000 de locuri de parcare cu plată în centrul Capitalei, de la 11.000 în prezent astfel că trebuie să elibereze carosabilul inclusiv de mașini staționate pe domeniul public de mai mulți ani.

 

Articolul prin care se extind puterile Companiei Parking București

Prin proiectul de hotărâre se propune modificarea HCGMB nr.371/2019 privind ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti, în sensul extinderii competenţei de dispunere a măsurii tehnico- administrative de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar, în condiţiile anexei hotărârii, pentru operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti.

Astfel, potrivit modificărilor la art. 4, activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă va fi efectuată de persoane cu activitate specifica din cadrul administratorului drumului public ori din cadrul Municipiului București sau al Sectoarelor 1 – 6 sau al operatorilor delegați ai acestora precum și de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat
al Municipiului București, denumiți in continuare Operatori.

Documentaţia poate fi consultată:
– pe pagina de internet a instituţiei – www.pmb.ro;
link: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte;

– la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5.

Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 07 noiembrie 2022
– prin site-ul www.pmb.ro;
– ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected]/ [email protected];
– prin poştă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – Directia Asistenţă Tehnică şi Juridică;
– la Registratura P.M.B. (C.I.D.R.C.), la adresa B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5, în zilele de luni, marţi, joi şi vineri între orele 08.30 -16.30, şi în ziua de miercuri, în intervalul orar 8.30-18.30.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies