PMB vrea să cumpere 100 de teste antidrog pentru Poliția Capitalei. Licitația a fost lansată în SEAP

13 iun. 2024
257 afișări
PMB vrea să cumpere 100 de teste antidrog pentru Poliția Capitalei. Licitația a fost lansată în SEAP
PMB vrea să cumpere 100 de teste antidrog pentru Poliția Capitalei. Licitația a fost lansată în SEAP | Foto simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), un anunț cu privire la o licitație pentru achiziționarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, fiind vorba despre aparate care identifică prezența în salivă a substanțelor stupefiante, în valoare totală de 1.650.000 lei.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 80%, iar perioada de garanție 20% (minim 2 ani).

Ofertele se pot depune până pe 17 iulie

Ofertanții trebuie să facă dovada că au livrat produse similare în ultimii trei ani la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 1.650.000 lei (exclusiv TVA).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 17 iulie. Contractul are o durată de 180 de zile.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat în septembrie 2023 alocarea sumei de 2.000.000 lei pentru cumpărarea unui număr de 100 de dispozitive de testare antidrog, urmând ca acestea să fie date în folosință gratuită Poliției Capitalei, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu și, conform acestuia, se aprobă implicarea Municipiului București în acțiunea locală de combatere a consumului și traficului de droguri prin cumpărarea de teste antidrog.

În referatul de aprobare se precizează că la nivelul Capitalei se constată „o creștere alarmantă a consumului și traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”.

La nivelul Capitalei nu există structuri specializate care pot constribui la combaterea consumului și traficului de substanțe stupefiante, dar „poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav” sănătății publice și siguranței bucureștenilor, se mai arată în document.

Poliția Capitalei a solicitat sprijin pentru găsirea unei modalități de achiziționare de aparate drugtest.

În prezent, la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București se află în dotare un număr de nouă aparate pentru determinarea prezenței în salivă a substanțelor stupefiante, dintre care opt aparate sunt utilizate la nivelul Brigăzii Rutiere și un aparat este utilizat la nivelul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies