ARHIVA B365

PMB: Vor fi amplasate limitatoare de viteză şi parapeţi pe Splaiul Dâmboviţei

Primarul General, Răzvan Sava, a solicitat luni conducerii Administraţiei Străzilor să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea malurilor Dâmboviţei, informează un comunicat de presă remis de Primăria Capitalei.

„În acest sens, s-a solicitat astăzi Comisiei Tehnice de Circulaţie, avizarea montării unor limitatoare de viteză (din 800 m în 800 m) şi indicatoare de atenţionare pe porţiunea de drum cuprinsă între Pod Vitan şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti, sens Glina. Pe celălalt sens de circulaţie dinspre Glina spre Pod Vitan se vor monta acelaşi tip de limitatoare şi indicatoare rutiere de limitare a vitezei, la care se adaugă, în curbă, panouri „Curbă deosebit de periculoasă. De asemenea, Administraţia Străzilor va amplasa în aceeaşi zonă şi parapeţi de protecţie din beton.” anunţă PMB.

După aprobarea bugetului votat luni de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în care este prevăzută suma de 3.750.000 lei, parapeţii de protecţie din beton vor fi montaţi în regim de urgenţă, pe o porţiune de 6.800 m liniari, pe sensul de mers spre podul Vitan şi 1.600 m liniari pe sensul de mers spre centura Capitalei, adaugă sursa citată.

Întrebat luni de ce s-a luat această măsură abia acum după ce două persoane au decedat, primarul general interimar a spus că a existat în zonă un gard însă acesta a fost furat. Pe de altă parte, Răzvan Sava a recunoscut că responsabilitatea remontării acestui gard imediat după ce a fost furat aparține tot Administrației Străzilor și implicit municipalității. 

Reamintim că o persoană a murit și alte două au fost grav rănite, sâmbătă, după ce o mașină a căzut în râul Dâmbovița în zona Dudești-Vitan din București. De asemenea, vineri, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit după ce a căzut cu mașina în râul Dâmbovița în zona târgului Vitan.

Aproape 100 de şoferi au protestat, duminică, din acest motiv, pe Splaiul Dâmboviţei.

Şi primarul Robert Negoiță a declarat, luni, că a cerut Primăriei Generale a Capitalei să permită Primăriei sectorului 3 construirea unor parapeți de protecție pe zona din Splaiul Dâmboviței corespunzătoare acestui sector, adăugând că lucrările s-ar putea efectua cu bani „relativ puțini”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button