PMB vine cu soluții pentru fluidizarea traficului pe Podul Grant. Se modifică semafoare, STB suplimentează tramvaiele 11 și 44, plus mai multe echipaje de poliție

16 oct. 2023
1685 Afișari
PMB vine cu soluții pentru fluidizarea traficului pe Podul Grant. Se modifică semafoare, STB suplimentează tramvaiele 11 și 44, plus mai multe echipaje de poliție
PMB vine cu soluții pentru fluidizarea traficului pe Podul Grant. Se modifică semafoare, STB suplimentează tramvaiele 11 și 44, plus mai multe echipaje de poliție | Sursă foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

În urma blocajelor din trafic de astăzi, 16 octombrie, cauzate de lucrările de reabilitare și consolidare la Podul Grant, pe sensul Crângași-Turda, s-au decis mai multe măsuri pentru fluidizare, anunță Primăria Capitalei.

Măsurile luate pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant

Într-o ședință la care au participat primarul Nicușor Dan și reprezentanți ai Brigăzii Rutiere, Poliției Locale Sector 1, Poliției Locale Sector 6, Poliției Locale a Municipiului București, STB și Administrației Străzilor București s-au decis mai multe  măsuri pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant:

  • De marți, 17 octombrie, va fi suplimentat numărul de polițiști rutieri care vor dirija traficul în intersecțiile afectate de lucrări.
  • Polițiștii care vor dirija traficul în intersecții vor aloca timpii necesari fluxurilor de mașini pentru a favoriza rutele alternative.
  • Se vor modifica diagramele semafoarelor din intersecțiile Șos. Orhideelor cu Bd. Dinicu Golescu, respectiv Bd. Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de așteptare pentru șoferi pe sensul Orhideelor – Gara de Nord să fie mai mic.
  • În perioada următoare, STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bd. Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, se va suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 și 44. În plus, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeași zonă.

Șoferii pot circula pe traseele alternative

De asemenea, Primăria Capitalei le recomandă șoferilor care se deplasează dinspre Calea Giulești înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare: Calea Plevnei-Știrbei Vodă-Str. Buzești, dar și traseele alternative prin Șos.Virtuții – Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași – străzi adiacente – Calea Giulești.

Restricțiile sunt semnalizate de panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale. Șoferii sunt rugați să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

În plus, PMB face apel la bucureșteni pentru a alege mijloace de transport în comun în defavoarea mașinii personale, în cazul în care este posibil

Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineață și pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureșteni că monitorizăm în permanență starea traficului și vom lua măsuri suplimentare acolo unde situația o va impune.

Participanții la trafic au stat ore întregi în trafic

Astăzi, 16 octombrie, Podul Grant s-a închis circulației pentru a se realiza lucrări de consolidare și de reparații, iar traficul a fost dat peste cap. Șoferii au stat în trafic ore în șir, iar măsurile luate inițial de autorități pentru fluidizarea traficului nu au avut aproape niciun efect.

Participanții la trafic și călătorii care au mers astăzi cu tramvaiul 41 s-au revoltat pe rețelele de socializare. Iată ce au spus oamenii pe grupul „Info Trafic București și Ilfov”:

  • „Timp record 3 ore Virtuții – Barbu Văcărescu. Plecat de acasă la 7:30, ajuns la 10:40…”
  • „E paralizat tot Crângașiul.”
  • „4 ore de stat la rând din str. Copșa Mică până la podul Grant.”

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies