PMB va realiza un puț de mare adâncime în Parcul Circului. „De-a lungul anilor, nivelul apei din lac a scăzut dramatic”

08 aug. 2022
1264 Afișari
PMB va realiza un puț de mare adâncime în Parcul Circului. „De-a lungul anilor, nivelul apei din lac a scăzut dramatic”
PMB va realiza un puț de mare adâncime în Parcul Circului. „De-a lungul anilor, nivelul apei din lac a scăzut dramatic” | Sursă foto: Facebook-PMB

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în Parcul Circului urmează să fie realizat un put de mare adâncime. Acesta reprezintă o soluție, astfel încât nivelul apei din lacul aflat în parc să nu mai scadă.

Primăria Capitalei realizează un puț de mare adâncime în Parcul Circului

Nicușor Dan a anunțat că pentru a remedia problema lacului din Parcul Circului va fi creat un puț de mare adâncime. Astfel nivelul apei din lac va rămâne constat pe tot parcursul anului.

Am semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului și pentru irigarea spațiului verde din parc, declară Nicușor Dan.

După cum a informat edilul, studiul de fezabilitate pentru realizarea puțului a fost deja realizat. Acum, urmează ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați de către Consiliul General al Municipiului București.

Ulterior acestei aprobări, ALPAB o să elaboreze documentația necesară pentru achiziția următoarelor servicii:

  • De proiectare,
  • De execuție.

„De-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic”

Lacul aflat în Parcul Circului este un lac natural, alimentat din izvoare proprii. Pe parcursul anilor, nivelul acestuia a scăzut în mod dramatic.

După cum informează primarul general al Capitalei, cauza este apariția mai multor clădiri ce au fundații adânci în zona respectivă.

Respectivele fundații au colmatat izvoarele subterane ce alimentau lacul din Parcul Circului.

Această investiție este foarte importantă pentru protejarea și dezvoltarea faunei și florei din zonă și va contribui la salvarea speciei de lotuși egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este amenințată cu dispariția din cauza nivelului scăzut al apei din lac, declară Nicușor Dan.

Cookies