PMB va reabilita un corp din Spitalul Victor Babeş şi două corpuri ale maternităţii Bucur

de:
26 feb. 2018
1 afișări
PMB va reabilita un corp din Spitalul Victor Babeş şi două corpuri ale maternităţii Bucur

Astfel, potrivit indicatorilor tehnico-economici adoptaţi de CGMB, proiectul reabilitării pavilionului A al Spitalului Victor Babeş presupune extinderea spaţiului util, dotarea cu un lift suplimentar pentru pacienţi şi medici, dotarea pavilionului A cu un sistem de ventilare, cu centrală termică proprie şi cu echipamente tehnice şi sanitare.

Lucrările vor fi făcute fără întreruperea activităţii, iar finanţarea investiţiei de 27 de milioane de euro se va face din bugetul municipalităţii prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

În ceea ce priveşte corpurile A şi B ale maternităţii Bucur, acestea au peste 85 de ani vechime, se arată în proiect.

„Din cauza vechimii de peste aproximativ 85 de ani de exploatare, construcţia va trebui să fie reabilitată atât din punct de vedere funcţional, cât şi din punct de vedere al finisajelor şi echipamentelor, deoarece nu mai prezintă sigurantţă în exploatare. În acest moment, construcţia nu asigură în totalitate cerinţele de igienă şi sănătate a oamenilor, iar atenţia noastră este indreptată către siguranţa îndeplinirii actului medical”, se arată în expunerea de motive a proiectului în valoare de 80 de milioane de lei.

De asemenea, municipalitatea va construi un bazin de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, proiect în valoare de 2,2 milioane de lei.

Cookies