LA MINE-N CARTIER

PMB va reabilita Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău

Grădina Japoneză este un dar pentru locuitorii Capitalei, de care aceștia ar trebui să se poată bucura în orice anotimp. A fost de altfel unul dintre locurile preferate de plimbare pentru mine și fiul meu, Tudor, când acesta era mic. Din păcate, am constatat că în prezent este un spațiu cvasi-abandonat, în care nu s-au mai realizat nici lucrările de amenajare minime. De aceea, am solicitat ALPAB să ia măsuri urgente pentru realizarea lucrărilor necesare pentru refacerea acesteia‘, a declarat Gabriela Firea.

Ambasadorul Ishii a mulțumit Primarului General pentru această inițiativă și a confirmat că Ambasada Japoniei va colabora în acțiunea de reabilitare a Grădinii. Alte subiecte aflate pe agenda discuțiilor au vizat o posibilă colaborare în ceea ce privește pregătirea populației în cazul producerii unui seism. Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat sprijinul Ambasadei Japoniei în ceea ce privește realizarea unui proiect de pregătire a reprezentanții PMB cu responsabilități în domeniul asigurării siguranței populației de către experți japonezi în domeniul protecției antiseismice.

În ceea ce privește încurajarea oamenilor de afaceri japonezi de a investi în București, Primarul General a anunțat că în cadrul Primăriei va fi înființată o direcție de sprijin a investitorilor străini.

Vom pune la dispoziția investitorilor personal pregătit, care să îi susțină în efortul de dezvoltare a afacerilor lor. Aceștia le vor oferi informații privind legislația sau procedurile birocratice ce trebuie îndeplinite, vor urmări respectarea termenelor legale de obținere a autorizațiilor‘ , a declarat Gabriela Firea.

Bucureștiul este o destinație din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de afaceri japonezi, a precizat și ambasadorul Ishii, menționând faptul că în ultimul an în Capitală au fost înființate 5 noi restaurante cu specific japonez.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button