PMB va plăti 24,9 euro pentru fiecare tonă de gunoi depozitată la Eco Sud. CGMB l-a împuternicit pe Nicușor Dan să rezolve situația

06 iul. 2021
216 Afișari
PMB va plăti 24,9 euro pentru fiecare tonă de gunoi depozitată la Eco Sud. CGMB l-a împuternicit pe Nicușor Dan să rezolve situația

Fiecare tonă de gunoi depozitată la Eco Sud de către PMB va fi taxată cu 24,9 euro, cu TVA inclus, conform proiectului de hotărâre adoptat marți de Consiliul General al Capitalei.

CGMB a aprobat în cadrul ședinței de marți, în unanimitate, proiectul de hotărâre care prevede un tarif de 24,9 euro, TVA inclus, pe tonă, pentru depozitarea deşeurilor la Depozitul Ecologic Vidra, Eco Sud.

Informația a fost dată de liderul grupului USR PLUS din CGMB, Andrei Rigu, acesta precizând că tariful este cel aferent perioadei 2016-2017 şi că Nicuşor Dan a fost împuternicit să discute cu reprezentanţii companiei în vederea soluţionării altor cereri formulate de către aceştia.

Andrei Rigu precizeză că tariful nu reflectă neapărat costul actual cu depozitarea acestor deşeuri, dar că în acest moment sunt discuţii între Nicușor Dan și companie Eco Sud care să lămurească eventualele diferenţe între tariful stabilit în CGMB şi un alt tarif mai mare, solicitat de Eco Sud şi perceput la prestatorii din sectoare.

Nicușor Dan a fost împuternicit să poarte discuțiile

În cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului București a fost adoptat și un amendament conform căruia Primarul General este împuternicit să desfăşoare activităţile şi să îndeplinească formalităţile necesare în relaţia cu Eco Sud SA.

Nicușor Dan trebuie, astfel, să gestioneze, în numele Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, situaţia actuală cu privire la depozitarea deşeurilor care provin din Capitală la Depozitul Ecologic Vidra, precum şi cu privire la litigiile dintre Municipiul Bucureşti şi/sau CGMB, pe de o parte, şi Eco Sud SA, pe de altă parte.

Potrivit unui amendament, primarul are termen 60 de zile de la data adoptării acestei hotărâri să îndeplinească toate formalităţile necesare în relaţia cu Eco Sud SA în vederea soluţionării tuturor cererilor formulate şi fundamentate de Eco Sud SA ce au ca obiect majorarea tarifului de depozitare a deşeurilor municipale şi deşeurilor similare care provin numai din Municipiul Bucureşti.

Proiectul PSD nu are raport de specialitate

Andrei Rigu a vorbit și despre ședinta extraordinară a CGMB convocată de PSD tot marţi. Acesta a precizat că proiectul, care vizează tot aprobarea tarifelor de depozitare a deşeurilor, nu are raport de specialitate, motiv pentru care nu poate fi supus

Nicuşor Dan preciza în luna mai că între Municipalitate şi Eco Sud există litigii privind tariful de depozitare a deşeurilor și estima că depozitul respectiv va mai putea fi folosit pentru o perioadă de cel puţin trei ani, raportat la volumul de deşeuri pe care îl generează locuitorii Capitalei în acest moment.

Cookies