PMB sprijină persoanele cu afecțiuni cronice prin acordarea serviciilor de îngrijire la domiciliu

de:
16 mart. 2020
0 Afișari
PMB sprijină persoanele cu afecțiuni cronice prin acordarea serviciilor de îngrijire la domiciliu

„Ca urmare a limitării, în prezent, a accesului la serviciile medicale acordate în unitățile sanitare și pentru a-i proteja pe seniorii noștri în această perioadă, Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București împreună cu partenerii săi, asigură servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele cu afecțiuni cronice de pe raza municipiului București.

Astfel, de astăzi doritorii pot apela la numărul de telefon gratuit 0800821218 în vederea înscrierii într-o bază de date.

Specialiștii noștri se vor deplasa în teren, la fiecare caz în parte, cu echipament de protecție, vor evalua situația socio-medicală, vor colecta informațiile necesare în vederea constituirii unui set minim de documente.

Aceste documente sunt completate la momentul vizitei sau se va apela la instrumente electronice de scanare a documentelor fără a întârzia acordarea acestor servicii.

Pot apela la serviciile de îngrijire la domiciliu persoanele:

a) încadrate de către membrii echipei, în urma evaluării, într-unul din următoarele grade de dependență: IA, IB, IC, IIA, IIB, IIC sau IIIA;

b) cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului București, de minim 6 luni înainte de formularea cererii;

c) care nu se pot gospodări singuri, nu au întreţinători sau aceştia nu se pot ocupa de îngrijirea persoanei dependente ori nu îi pot acorda sprijinul necesar în vederea realizării activităților zilnice, de bază și instrumentale;

d) pentru care s-a depus un dosar complet;

Dosarul cu actele necesare, împreună cu fișa de evaluare socio-medicală, vor fi analizate de îndată ce sunt primite pe adresa de e-mail a instituției ([email protected]) în ședințe extraordinare, de către o comisie formată din angajați ai D.G.A.S.M.B., numiți prin Decizie a Directorului General. Ședința va avea loc prin indermediul video-conferinței.

Accesarea serviciilor de către persoana care deţine decizie se realizează odată cu încheierea contractului de furnizare a serviciilor.

Pe această cale asigurăm toți solicitanții de servicii de îngrijire la domiciliu cu privire la faptul că procedura descrisă mai sus se va întinde pe o perioadă de maxim 48 ore de la momentul apelului telefonic.

Grade de dependență:

IA – persoanele care şi-au pierdut autonomia mentală, corporală, locomotorie, socială şi pentru care este necesară prezenţa continuă a personalului de îngrijire.

IB – persoanele grabatare, lucide sau ale căror funcţii mentale nu sunt în totalitate alterate şi care necesită supraveghere şi îngrijire medicală pentru marea majoritate a activităţilor vieţii curente, noapte şi zi.

IC – persoanele cu tulburări mentale grave (demenţe), care şi-au conservat, în totalitate sau în mod semnificativ, facultăţile locomotorii, precum şi unele gesturi cotidiene pe care le efectuează numai stimulate.

IIA – persoanele care şi-au conservat autonomia mentală şi parţial autonomia locomotorie, dar care necesită ajutor zilnic pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi.

IIB – persoanele care nu se pot mobiliza singure din poziţia culcat în picioare, dar care, o dată ridicate, se pot deplasa în interiorul camerei de locuit şi necesită ajutor parţial pentru unele dintre activităţile de bază ale vieţii de zi cu zi.

IIC – persoanele care nu au probleme locomotorii, dar care trebuie să fie ajutate pentru activităţile de igienă corporală şi pentru activităţile instrumentale.

IIIA – persoanele care se deplasează singure în interiorul locuinţei, se alimentează şi se îmbracă singure, dar care necesită un ajutor regulat pentru activităţile instrumentale ale vieţii de zi cu zi”, spune primarul general Gabriela Firea.

Cookies