PMB: Se reface pavajul cu piatră cubică din Centrul Vechi. Betonul a fost turnat după efectuarea unor lucrări la conductele de gaze

07 mart. 2023
650 Afișari
PMB: Se reface pavajul cu piatră cubică din Centrul Vechi. Betonul a fost turnat după efectuarea unor lucrări la conductele de gaze
PMB: Se reface pavajul cu piatră cubică din Centrul Vechi. Betonul a fost turnat după efectuarea unor lucrări la conductele de gaze. Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București

Străzile din Centrul Vechi sunt reparate de S.C. Engie România S.A. după ce pavajul din piatră cubică a fost spart și în locul acesteia s-a pus beton, anunță Primăria Municipiului București.

Pavajul din piatră cubică din Centrul Vechi se reface după executarea lucrărilor la rețeaua de conducte

În urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de distribuție a gazelor naturale, pe câteva căi de acces din Centrul Vechi s-a spart piatra cubică și a fost turnat beton peste.

Primăria Municipiului București a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că străzile unde muncitorii au intervenit pentru executarea lucrărilor vor fi aduse la starea lor inițială după finalizarea acestora.

Astfel, în prezent, compania Engie România lucrează pentru a remedia pavajele de pe Strada Lipscani, unde lucrările la rețeaua de gaze au fost finalizate.

De asemenea, pavajul va fi reparat și pe străzile Eugeniu Carada și Ion Ghica.

Executarea lucrărilor a primit toate avizele necesare, inclusiv aprobarea de la Ministerul Culturii.

Pavajul din Centrul Vechi. Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București
Pavajul din Centrul Vechi. Sursa foto: Facebook – Primăria Municipiului București
Pavajul din piatră cubică refăcut. Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București
Pavajul din piatră cubică refăcut. Sursa foto: Facebook – Primăria Municipiului București
Fotografie cu pavajul din piatră cubică refăcut. Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București
Fotografie cu pavajul din piatră cubică refăcut. Sursa foto: Facebook – Primăria Municipiului București

După ce muncitorii au spart piatra cubică, au turnat peste beton

Intervențiile care se fac în zona Centrului Vechi trebuie supuse unei întocmiri de proiect care să primească mai multe avize din partea Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului și Ministerului Culturii, transmite Buletin de București. Zone de aici trebuie să aibă un grad maxim de protecție.

Două dintre zonele din Centrul Vechi care sunt protejate, anume Lipscani, numărul 26 A și zona Stavropoleos. În aceste locuri se găsesc 8 străzi pentru care autorizația de construcție a fost elaborată și care sunt ocrotite de lege.

Zonele în care s-au efectuat lucrări prin spargerea pavajului cubic au cerințe speciale și se supun legii 422/2001, facând obiectul protejării monumentelor istorice. Căile de circulație nu se exclud, dacă acestea au o valoare istorică.

Lucrările de reabilitare a rețelei de distribuție de gaze sunt executate de S.C. IRIGG IMPEX S.R.L, câștigând licitația publică lansată de Engie România.

Contractul ajunge la o valoare de circa 35 de milioane de lei cu TVA-ul inclus.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies