PMB scapă de o posibilă incapacitate de plată. Nicușor Dan a convocat de urgență ședința CGMB pentru votul privind bugetul

07 mai 2021
77 Afișari
PMB scapă de o posibilă incapacitate de plată. Nicușor Dan a convocat de urgență ședința CGMB pentru votul privind bugetul

Zi de vineri importantă la nivel administrativ în București, după ce primarul Nicușor Dan a ajuns recent la un consens cu USR PLUS și PNL cu privire la noul buget al Capitalei, după ce forma inițială nu a fost aprobată în ultima ședință.

Primarul General, Nicuşor Dan, a convocat astăzi, 7 mai, sedinţa extraordinară de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru aprobarea bugetului propriu al Municipiului București pe anul 2021.

Ședința începe la 15.30

Evenimentul va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, începând cu ora 15.30. În contextul situaţiei generate de răspândirea virusului SARS CoV-2, lucrările sedinţei se vor desfăşura online, anunță PMB într-un comunicat.

Astfel, pentru respectarea normelor impuse de criza sanitară, publicul şi reprezentanţii mass- media vor putea urmări sedinţa online, pe site-ul instituţiei: http://www.pmb.ro.

Totuși, se pare că bugetul a fost tăiat drastic și multe proiecte vor avea bugete mai reduse sau nu mai sunt trecute pe listă. Se pare că ar fi vorba de un nou buget tăiat cu aproximativ un miliard de lei.

Anunțul lui Nicușor Dan de vineri dimineața

Primarul Nicușor Dan a anunțat încă de joi dimineața că discuțiile privind bugetul au făcut progrese majore.

„Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea.

Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare.

Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.
Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a transmis primarul Capitalei vineri dimineața pe Facebook.

Bucureștiul nu are încă bugetul aprobat pentru anul 2021, din cauza unor disensiuni care au apărut între Nicușor Dan și consilierii USR PLUS. Bugetul Capitalei a fost respins săptămâna trecută cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Asta s-a întâmplat după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

Cookies