PMB: Proiectele privind acordarea granturilor școlare, derulate în perioada decembrie – februarie

de:
30 nov. 2018
0 Afișari
PMB: Proiectele privind acordarea granturilor școlare, derulate în perioada decembrie - februarie

Reamintim că această măsură a fost aprobată în vara acestui an, prin HCGMB nr. 311/2018, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: „Mă bucur că acest proiect va asigura o recompensă pentru copiii merituoși din Capitală și am convingerea că va fi o măsură apreciată atât de elevi, cât și de profesori. Primăria Municipiului București a alocat în acest sens un buget de 8 milioane de euro, fonduri care vor ajunge la cele 275 de școli înscrise în proiect. Până în prezent, la nivelul Primăriei Generale, am stabilit un calendar pentru derularea acestor proiecte, respectiv decembrie 2018-februarie 2019. Depunerea proiectelor va avea loc până pe 20 decembrie, evaluarea se va realiza în luna ianuarie, urmând ca până la finalul lunii februarie să fie efectuate plățile”.

Premiile Primăriei Capitalei, care vor fi acordate în cadrul granturilor, și cuantumul acestora, sunt următoarele:

1. Premiile pentru performanță, în cuantum de 600 de lei fiecare, se acordă conform criteriilor stabilite prin metodologia de acordare a granturilor,
2. Premiile pentru merite deosebite, în cuantum de 1000 de lei fiecare, se vor acorda elevilor care au obținut media generală 10 în anul școlar anterior, pentru elevii aflați în clasele învățământului gimnazial, liceal sau profesional,
3. Premiile pentru merite deosebite, în cuantum de 400 de lei fiecare, se vor acorda elevilor care au obținut media generală între 9.50-9.99 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, pentru elevii aflați în clasele învățământului gimnazial, liceal sau profesional,
4. Premiile pentru merite deosebite, în cuantum de 300 de lei fiecare, se vor acorda elevilor care au obținut media generală între 8.50-9.49 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, pentru elevii aflați în clasele învățământului gimnazial, liceal sau profesional.

În cadrul întâlnirii, Edilul șef i-a asigurat pe directorii școlilor de sprijinul Primăriei Municipiului București și în ceea ce privește realizarea proiectelor de infrastructură școlară, în funcție de necesitățile fiecărei unități de învățământ.

Menționăm că Primăria Municipiului București va continua în perioada următoare întâlnirile cu reprezentanții tuturor celor 275 de școli înscrise în proiect.

Cookies