PMB: Peste 8 milioane euro pentru echipamente de protecţie, aparatură şi servicii

de:
13 iul. 2020
0 Afișari
PMB: Peste 8 milioane euro pentru echipamente de protecţie, aparatură şi servicii

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, primarul general, Gabriela Firea, a subliniat, „în repetate rânduri”, necesitatea testării bucureştenilor, iar la finalul lunii martie au fost făcute şi primele demersuri pentru achiziţionarea testelor.

Primăria Capitalei a iniţiat, până în prezent, patru programe, fiind testate diferite tipuri de categorii de persoane, printre care: asistenţi sociali şi alţi angajaţi din cadrul serviciilor de utilitate publică ale municipalităţii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi etc, se arată în comunicat.

Municipalitatea completează că personalul medical din cadrul celor 19 spitale administrate a fost şi este în continuare testat, ori de câte ori este nevoie. Potrivit sursei citate, prin programul „Pentru cei care NU stau acasă”, iniţiat la începutul lunii aprilie, au fost testate circa 600 de persoane, fiind depistat un singur caz pozitiv. De asemenea, programul „Testare anticorpi”, iniţiat în martie, a fost blocat după nici o zi de la lansare din dispoziţia DSP Bucureşti, fiind testate efectiv doar câteva sute de persoane. Prin proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, conform Primăriei, dintre cele 11.000 de teste, s-au efectuat până în prezent aproximativ 4.700, din care opt au fost pozitive. Prin programul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă”, lansat în iunie, sunt testaţi 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi, indică Primăria Capitalei.

PMB susţine că au fost achiziţionate cinci aparate de testare de tip Real Time PCR pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” şi Spitalul de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, un extractor ARN şi un ansamblu mobil Computer Tomograf şi un aparat de hemodiafiltrare pentru Spitalul „Dr. Victor Babeş”.

Conform Primăriei Capitalei, materiale de protecţie au fost livrate constant, aproape zilnic, în toate cele 19 spitale din subordine – peste 1,2 milioane măşti, peste 20.000 de combinezoane, sute de litri de dezinfectant, mănuşi, ochelari de protecţie şi viziere, 120.000 de halate şi 200.000 de mănuşi de unică folosinţă pentru medicii de familie din Bucureşti.

Toate acestea se adaugă achiziţiilor de materiale şi echipamente de protecţie realizate din fondurile proprii ale spitalelor, se mai arată în comunicat.

Municipalitatea completează că au fost iniţiate programe pentru protejarea categoriilor vulnerabile – precum îngrijirile la domiciliu sau platforma de consultaţii gratuite pacient.assmb.ro, sau proiecte pentru sprijinirea elevilor – lansarea platformei de e-learning – www.hubproedus.ro, la care au acces, gratuit, zeci de mii de elevi.

Primăria Capitalei reaminteşte că, prin Compania Municipală de Consolidări, a ridicat, în două săptămâni, un spital modular COVID-19, cu o capacitate de 500 locuri, care este destinat pacienţilor cu noul coronavirus cu forme uşoare.

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a făcut un apel la bucureşteni la responsabilitate şi a propus un set de zece măsuri care ar trebui luate de municipalitate în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti.

Cookies