ȘTIRI

PMB, obligată să dea un câștigător al licitației pentru Sala Polivalentă. Când va fi gata sala

Inițial, austriecii câștigaseră, ei venind cu o ofertă de 55 de milioane de EURO. Comisia din Primăria Capitalei anunțase că Strabag va construi sala de lîngă Stadionul Național, scrie tolo.ro.

Dar Ministerul de Finanțe a întors rezultatul și au câștigat italienii de la Astaldi, al căror proiect costă 65 de milioane.

Strabag a mers la CNSC, iar Primăria a fost obligată să revină asupra deciziei și să continue licitația.
Imediat, reprezentanții PMB au văzut că austriecii nu respectaseră condiția minimă de 13.000 de locuri, oricare ar fi disciplina sportivă din sală, și i-au declarat neeligibili pe cei de la Strabag pentru a doua oară. Și, tot a doua oară, austriecii au întors rezultatul la CNSC.

„Nu e normal ca CNSC să accepte o sală de 11.142 de locuri la o gală de atletism, cîtă vreme condiția minimă era de 13.000 de locuri”, ar fi fost prima reacție a italienilor. „Ori e condiție minimă, ori nu mai e”, reclamă Astaldi.

CNSC admite, în decizia sa, că e adevărat că austriecii nu ajung la 13.000 de locuri în cazul atletismului. Și explică de ce consideră oferta admisibilă. „Cei mai mulți spectatori la o gală internă de atletism au fost aproximativ 500, iar pe plan internațional recordul este de 7.000 de spectatori la competițiile de atletism în sală”, scriu reprezentanții CNSC în decizie. 

Deși inițial sala trebuia să fie finalizată în 2015, reprezentanții primăriei au declarat că „După toate calculele de timp, oricît de pesimiste, în 2016 Bucureștiul va avea sala de sport”.

Primaria Capitalei a lansat la inceputul acestui an licitatia pentru proiectarea si construirea Salii Polivalente din complexul Lia Manoliu, valoarea lucrarilor fiind estimata la circa 290 milioane de lei plus TVA (65 milioane de euro). Potrivit caietului de sarcini, sala ar urma sa aiba minim 12.000 de locuri si o parcare de circa 10.000 mp, conform hotnews.ro.

Din cele 290 milioane lei alocate pentru „Sala Multifunctionala –Complex Sportiv Lia Manoliu”, circa 200 milioane sunt prevazuti pentru constructie si montaj, 20 milioane lei pentru proiectare si asistenta tehnica, iar 20 milioane cheltuieli neprevazute. Durata estimata a contractului este de 36 luni, din care 24 luni pentru proiectare si executia lucrarilor si 12 luni pentru servicii tehnice de operare si mentenanta dupa receptia la terminarea lucrarilor a obiectivului de investitie.

Potrivit descrierii din caietul de sarcini, sala polivalenta va avea 4-5 niveluri, o inaltime de maxim 31 metri si circa 10.000 mp de spatii pentru parcare. In total, suprafata desfasurata va fi de circa 40.000 mp. Capacitatea minima a salii va fi de 12.000 de persoane dintre care 400 fotolii VIP.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, in aprilie 2013, suma de 80 de milioane de euro pentru construirea Salii Polivalente din complexul sportiv „Lia Manoliu”. Potrivit proiectului adoptat, plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi.

„Obiectivul principal consta in posibilitatea de organizare a competitiilor internationale europene sau mondiale pentru diferite discipline sportive, sporirea numarului de spectacole sustinute de celebritati, precum si imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor. Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, sala multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale orasului in domeniul sportiv si al evenimentelor culturale pe plan international”, se arata in expunerea de motive a proiectului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button