PMB modernizează sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București, anunță Nicușor Dan

27 sept. 2023
1554 Afișari
PMB modernizează sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București, anunță Nicușor Dan
PMB modernizează sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Municipalitatea a anunțat că modernizează sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București. Fondurile sunt nerambursabile, iar investiția se ridică la 75 de milioane de lei, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

PMB modernizează sistemul de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București

Primăria Municipiului București anunță că a obținut încă 50 de milioane de lei, bani din fonduri nerambursabile, pentru modernizarea sistemului public pe 34 de bulevarde și străzi importante din Capitală.

Costurile investiției vor fi achitate integral de Administrația Fondului pentru Mediu, ca urmare a faptului că Primăria Municipiului București a depus cererea de finanțare la sfârșitul anului trecut, explică Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Mai exact, Primăria Capitalei va eficientiza iluminatul public pe următoarele străzi: Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Șerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Șos. Pantelimon, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, Str. Valea Cascadelor, Str. Preciziei, Str. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Bd. Expoziției, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Șos. Chitilei, Șos. București-Târgoviște, Str. Buzești, Str. Berzei, Șos. Grozăvești, Bd. Geniului, Pasaj Basarab, Bd. Dinicu Golescu.

75 de milioane de lei pentru eficientizare energetică

Acesta este al doilea proiect pentru modernizarea sistemului de iluminat public din Capitală, după ce municipalitate a obținut în luna martie finanțare nerambursabilă în valoare de 25 de milioane lei pentru alte 15 străzi și bulevarde.

În total, Primăria Capitalei a atras 75 de milioane de lei pentru eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public pe 49 de bulevarde și străzi intens circulate din București.

Aceste proiecte vor contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții, a conchis Nicușor Dan.

Cookies